Zgłosiłem brak podjazdu Allegro One Kurier dn. 19.05.2026 i do tej pory moje zgłoszenie wisi ze statusem "OCZEKUJE NA WERYFIKACJĘ". Dziś został zgłoszony brak podjazdu po paczki ze strony kuriera DHL, i obawiam się że zgłoszenie również utknie ze statusem "OCZEKUJE NA WERYFIKACJĘ". Obie wysyłki mają wygenerowane ważne zlecenie na podjazd przez panel Allegro.
Temat ten zakładam na forum bo liczę że w końcu coś może ruszy się w tej sprawie, i oba zamówienia zostaną wykreślone ze statystyk.
Cześć @wizan-milanowek, przekazałem sprawę do dedykowanego działu z prośbą o jej pilne załatwienie.
@wizan-milanowek Zamówienia zostały przekazane do wykluczenia. Zmiany będą widoczne po najblizszym nocnym przeliczeniu.
A co z podjazdem kurierów ? Czy była próba kontaktu z waszej strony do DHL oraz firmą która jeżdzi dla Allegro One Kurier aby paczki zostały dziś odebrane i wyjechały do klientów ?
Przypominam że jeden z klientów czeka już dwa dni na paczkę, i zapewne w niedługim czasie otworzy dyskusje przez Allegro dot. niewysłania zamówienia w terminie.
@wizan-milanowek Nasi konsultanci podejmują interwencję w tej sprawie.
Godz. 16:23 i nadal brak podjazdu kurierów. Czy wiadomo co się dzieje ze zleceniamy podjazdu, które są generowane przez panel Allegro ? Czy te zlecenia docierają do kurierów Allegro One i DHL, czy się odbijają i nie trafiają do nikogo ?
@wizan-milanowek Nie mamy potwierdzenia błędów w przekazywaniu informacji o zleconych podjazdach. Tak jak napisał Mateusz, interweniujemy już w Twojej sprawie u przewoźnika.
W dn. dzisiejszym kurier DHL otrzymał zlecenie z Allegro o zamówionym podjedzie co w rozmowie podkreślał sam kurier, więc wygląda na to że jednak w systemie informatycznym występują błędy. Temat odbioru paczek przez DHL z mojej strony jest zamknięty.
Allegro One Kurier nadal nie pojawił się po paczki, czy udało się uzyskać informacje na temat podjazdu tego kuriera ?
Ponownie zgłaszam że do godz. 15:50 dn. 22/05/2026 paczki nadal nie odebrał Allegro One Kurier.
@wizan-milanowek Bardzo mi przykro. Przesłalimy interwencję do oddziału.
Jeżeli sytuacja się powtórzy z One, to wydaj paczki kurierowi Orlen Paczka on przyjmie na skaner jeśli masz zlecenie po jego przesyłki. Od dawna OP zabiera One.
@minia811 Zależy gdzie, u nas nie przyjmują. Pytałem o to, powiedział że jak zmienimy etykiety z One na Orlen to może wziąć(?). Powiedziałem mu, że sprzedawca nie ma wpływu na to co weźmie klient, więc nie mam jak zmienić etykiet.
Ciekawe czy nie cwaniakuje. Niech spróbuje skanować czy mu wejdzie.