anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak odbioru paczek przez DHL i Allegro One Kurier - brak reakcji ze strony Allegro

wizan-milanowek
#10 Popularyzator

Zgłosiłem brak podjazdu Allegro One Kurier dn. 19.05.2026 i do tej pory moje zgłoszenie wisi ze statusem "OCZEKUJE NA WERYFIKACJĘ". Dziś został zgłoszony brak podjazdu po paczki ze strony kuriera DHL, i obawiam się że zgłoszenie również utknie ze statusem "OCZEKUJE NA WERYFIKACJĘ". Obie wysyłki mają wygenerowane ważne zlecenie na podjazd przez panel Allegro.

Temat ten zakładam na forum bo liczę że w końcu coś może ruszy się w tej sprawie, i oba zamówienia zostaną wykreślone ze statystyk.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @wizan-milanowek, przekazałem sprawę do dedykowanego działu z prośbą o jej pilne załatwienie.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wizan-milanowek Zamówienia zostały przekazane do wykluczenia. Zmiany będą widoczne po najblizszym nocnym przeliczeniu.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wizan-milanowek
#10 Popularyzator

A co z podjazdem kurierów ? Czy była próba kontaktu z waszej strony do DHL oraz firmą która jeżdzi dla Allegro One Kurier aby paczki zostały dziś odebrane i wyjechały do klientów ? 
Przypominam że jeden z klientów czeka już dwa dni na paczkę, i zapewne w niedługim czasie otworzy dyskusje przez Allegro dot. niewysłania zamówienia w terminie.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wizan-milanowek Nasi konsultanci podejmują interwencję w tej sprawie.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wizan-milanowek
#10 Popularyzator

Godz. 16:23 i nadal brak podjazdu kurierów. Czy wiadomo co się dzieje ze zleceniamy podjazdu, które są generowane przez panel Allegro ? Czy te zlecenia docierają do kurierów Allegro One i DHL, czy się odbijają i nie trafiają do nikogo ?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wizan-milanowek Nie mamy potwierdzenia błędów w przekazywaniu informacji o zleconych podjazdach. Tak jak napisał Mateusz, interweniujemy już w Twojej sprawie u przewoźnika.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wizan-milanowek
#10 Popularyzator

W dn. dzisiejszym kurier DHL otrzymał zlecenie z Allegro o zamówionym podjedzie co w rozmowie podkreślał sam kurier, więc wygląda na to że jednak w systemie informatycznym występują błędy. Temat odbioru paczek przez DHL z mojej strony jest zamknięty.

Allegro One Kurier nadal nie pojawił się po paczki, czy udało się uzyskać informacje na temat podjazdu tego kuriera ? 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wizan-milanowek 

Zweryfikuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wizan-milanowek
#10 Popularyzator

Ponownie zgłaszam że do godz. 15:50 dn. 22/05/2026 paczki nadal nie odebrał Allegro One Kurier.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wizan-milanowek Bardzo mi przykro. Przesłalimy interwencję do oddziału. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

minia811
#8 Zapaleniec

Jeżeli sytuacja się powtórzy z One, to wydaj paczki kurierowi Orlen Paczka on przyjmie na skaner jeśli masz zlecenie po jego przesyłki. Od dawna OP zabiera One. 

oznacz moderatorów

Client:28769449
#12 Orędownik

@minia811 Zależy gdzie, u nas nie przyjmują. Pytałem o to, powiedział że jak zmienimy etykiety z One na Orlen to może wziąć(?). Powiedziałem mu, że sprzedawca nie ma wpływu na to co weźmie klient, więc nie mam jak zmienić etykiet. 

oznacz moderatorów

minia811
#8 Zapaleniec

Ciekawe czy nie cwaniakuje. Niech spróbuje skanować czy mu wejdzie. 

oznacz moderatorów