anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co dzieje się z przesyłką DHL

mpj-pl
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Sprawa dotyczy Allegro Kurier DHL. Przesyłka wysłana w piątek 29.05 wieczorem. Podjęta z maszyny przez Kuriera w sobotę ok 12.00, a o ok. 14.00 pojawia się informacja, że jest problem - Klient odmówił przyjęcia - rezygnacja Klienta. Problem polega na tym, że dostawa jest ok 60 km od miejsca wysyłki, więc nie chce mi się wierzyć, że kurier podjął próbę doręczenia jednej paczki w sobotę na takiej odległości. Dodatkowo nie było przejścia przez centrum logistyczne DHL. Klient nie wskazał, że dokonuje zwrotu. W BL pojawia się komunikat - skontaktuj się z Kurierem. Poproszę o pomoc w tej sprawie. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @mpj-pl! Widzę, że przesyłka ma dziś status wydanej do doręczenia. Zgłosiłam sytuację z wcześniejszym błędnym statusem do przewoźnika, aby to zweryfikowali. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

mpj-pl
#7 Wielbiciel

Ok. Dziękuję. Teraz faktycznie jest już status wydana do doręczenia. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

mpj-pl
#7 Wielbiciel

Niestety kurier doręczył ale do nas czyli do sprzedającego niestety. Wpisane jest w systemie, że docelowy klient odmówił przyjęcia, a to nieprawda bo dzwoniłem do niego przed chwilą i potwierdził mi, że nie odmawiał przyjęcia żadnej paczki w sobotę. Najprawdopodobniej więc kurier dla swojego "świętego spokoju" w weekend wpisał nieprawdę czy "odmowę przyjęcia", bo po co ma jeździć z tą samą paczką jeszcze raz. Dzisiaj muszę wysyłać na własny koszt klientowi. Słabo to świadczy o DHL. Proszę o interwencję w tej sprawie. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mpj-pl Dziękuję za informację. Wciąż czekamy na odpowiedź od przewoźnika w tej sprawie.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mpj-pl 

Po piersze, to złóż formalną reklamację.

Po drugie, to DHL ma gdzieś tą przesyłkę i ewentualne skargi. To nie jest ich przesyłka, tylko Allegro Delivery (to osobny przewoźnik). Oni nie ponoszą, a nie nie mogą ponosić żadnej odpowiedzialności ani przed nadawcą, ani adresatem. Wynika to z obowiązującego prawa.

Pamietam. Allegro Delivery DHL i Allegro DHL to dwie różne firmy kurierskie. Tak samo Allegro Delivery DHL i DHL eCommerce, to też dwóch osobnych przewoźników.

oznacz moderatorów