Dzień dobry. Sprawa dotyczy Allegro Kurier DHL. Przesyłka wysłana w piątek 29.05 wieczorem. Podjęta z maszyny przez Kuriera w sobotę ok 12.00, a o ok. 14.00 pojawia się informacja, że jest problem - Klient odmówił przyjęcia - rezygnacja Klienta. Problem polega na tym, że dostawa jest ok 60 km od miejsca wysyłki, więc nie chce mi się wierzyć, że kurier podjął próbę doręczenia jednej paczki w sobotę na takiej odległości. Dodatkowo nie było przejścia przez centrum logistyczne DHL. Klient nie wskazał, że dokonuje zwrotu. W BL pojawia się komunikat - skontaktuj się z Kurierem. Poproszę o pomoc w tej sprawie.
Cześć, @mpj-pl! Widzę, że przesyłka ma dziś status wydanej do doręczenia. Zgłosiłam sytuację z wcześniejszym błędnym statusem do przewoźnika, aby to zweryfikowali.
Ok. Dziękuję. Teraz faktycznie jest już status wydana do doręczenia. Pozdrawiam
Niestety kurier doręczył ale do nas czyli do sprzedającego niestety. Wpisane jest w systemie, że docelowy klient odmówił przyjęcia, a to nieprawda bo dzwoniłem do niego przed chwilą i potwierdził mi, że nie odmawiał przyjęcia żadnej paczki w sobotę. Najprawdopodobniej więc kurier dla swojego "świętego spokoju" w weekend wpisał nieprawdę czy "odmowę przyjęcia", bo po co ma jeździć z tą samą paczką jeszcze raz. Dzisiaj muszę wysyłać na własny koszt klientowi. Słabo to świadczy o DHL. Proszę o interwencję w tej sprawie.
@mpj-pl Dziękuję za informację. Wciąż czekamy na odpowiedź od przewoźnika w tej sprawie.
Po piersze, to złóż formalną reklamację.
Po drugie, to DHL ma gdzieś tą przesyłkę i ewentualne skargi. To nie jest ich przesyłka, tylko Allegro Delivery (to osobny przewoźnik). Oni nie ponoszą, a nie nie mogą ponosić żadnej odpowiedzialności ani przed nadawcą, ani adresatem. Wynika to z obowiązującego prawa.
Pamietam. Allegro Delivery DHL i Allegro DHL to dwie różne firmy kurierskie. Tak samo Allegro Delivery DHL i DHL eCommerce, to też dwóch osobnych przewoźników.