anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro akceptuje takie zachowania pracowników swoich podwykonawców? ( DHL )

Client:80340374
#15 Entuzjasta
oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:35386082 nie widziałem ani jednego roweru , a nawet jak nie znalazł się w kadrze to pretensje do kuriera powinien mieć ew. rowerzysta , a nie przechodzący tatunio , który znalazł możliwość  podbudowania nadszarpniętego przez życie ego .

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:35386082  jakoś rowerzysty nie widziałem żadnego natomiast widziałem że ruch na ulicy był duży a wolnych miejsc parkingowych nie było........

Dlatego też rozumiem to że kurier zaparkował tak aby jak najmniej utrudniać ruch. Natomiast nie rozumiem zachowania filmującego ( ani ja ani przechodnie którzy na bieżaco widzieli całą akcje)  który ewidentnie szuka dziury w całym

Powtarzam : Prawo jest dla ludzi- nie ludzie dla prawa

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@Client:35386082  Ja też jestem za przestrzeganiem przepisów m.in. drogowych, za dbaniem o wspólne mienie komunalne itp. A także przeciw przemocy.

Jednak - chociaż nie znam topografii miasta Bydgoszcz - to sądzę, że nieprawidłowo parkujący kurier w tym przypadku prawdopodobnie nie miał innej możliwości (albo wybrał jedną z kilku bardziej dolegliwych). I gdyby nie działania filmującego, doręczenia dokonałby w jedną-dwie minuty, odjechał i po sprawie.

Odnoszę wrażenie, że "filmowiec" wyraźnie i metodycznie prowokował filmowanego.
A właściciel (czy jak to się tam zwie) kanału "Konfitura" oznajmia, że "celowo nie zakrywa wizerunku kuriera". Tylko czemu nie ujawnia wizerunku "filmowca"?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ewidentnie gościu z telefonem prowokował. Chce się udupić kierowcę to się robi to zdjęcie z daleka i wysyła. Reszta była czystą prowokacją. Kurier już nawet z łapami po bokach biedny chodził, żeby tylko było widać że go nie uderzył. Kiedyś gostek trafi na kogoś z solidnymi problemami albo gangstera przy takiej zagrywce i wtedy rzeczywiście skończy w szpitalu albo gorzej...

Jak nie miał jak inaczej podjechać to co miał zrobić, nie dostarczyć zamówień i wylecieć z pracy?

Pod moim domem też kurierzy stają na chodniku w miejscu zakazu parkowania. Mogliby stanąć ewentualnie po drugiej stronie pod pocztą ale tam zwykle jest zajęte. 

Komisariat mam 30m dalej i radiowozy czające się po kątach średnio co drugi dzień. Prywatny samochód w tym miejscu od razu by dorwali, kuriera do tej pory nie ruszyli, bo wiedzą że on nie ma opcji. 

seeyougame
#11 Animator

Ci co są tutaj najdłużej, widzę że jest jeszcze nadzieja w tym narodzie, wiecie o kim piszę 🙂

Niestety, w społeczeństwie i na świecie są również choroby psychiczne (choroby), i to również nie jest wina osób które na nie chorują, że się nie leczą. Nie chcą czy nie są właściwie zdiagnozowani, tego nie wiem.

Szukanie sensacji na siłę, ale tak naprawdę jedyną sensacją jest tutaj zachowanie tego Pana co filmuje. Zachowuje się conajmniej dziwacznie.

Proszę o stosowanie poprawnego formatowania w wiadomościach: używanie wielkich liter na początku zdań, kropek oraz akapitów. Tekst pisany ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jest trudny do czytania i utrudnia komunikację w naszej społeczności. Dziękuję za wyrozumiałość i dbanie o czytelność postów!
oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator

Zwróciłem uwagę na jeden napis 7:47:

"Nagrywający zabiera telefon kuriera w afekcie"

On od początku się zachowuje jak by był w afekcie.

Może to coś w rodzaju "muszę mieć dobry materiał żeby........"

Wasza dyskusja mnie zainteresowała. Więc ostatecznie obejrzałem do końca.

Dalej: niech ten nagrywający się cieszy, że policja nie zleciła mu badań psychiatrycznych, albo że sami nie zadzwonili po pogotowie jakby się zaczął gotować, ale najwidoczniej mają zlecenie żeby takich ludzi którzy PRÓBUJĄ DYMIĆ po prostu "olewać".  

Proszę o stosowanie poprawnego formatowania w wiadomościach: używanie wielkich liter na początku zdań, kropek oraz akapitów. Tekst pisany ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jest trudny do czytania i utrudnia komunikację w naszej społeczności. Dziękuję za wyrozumiałość i dbanie o czytelność postów!
oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

Szanowni Państwo, jak ja to lubię!
Nowa sensacja jest na YouTubie!
Niespotykana dotąd afera:
Kurier mordował gdzieś youtubera!
Straszna makabra, istny kryminał!
Dopiszmy zatem tej sprawy finał:
Biedny yotuber skończył na SORze,
Kurier już w ciupie. Odpuść mu Boże.

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

Jak w tym kraju ma być lepiej, jak sporo osób uważa że można niszczyć mienie publiczne (bo to niczyje). A jeżdżenie ciężkim autem po chodniku, powoduje zapadnięcia się płyt chodnikowychn i potem zbiera się tam woda, co powoduje powoduje dalsze uszkodzenia. Ale taki kierowca za to nie płaci z własnej kieszeni, tylko mieszkańcy danej gminy w podatkach (podatek drogowy idzie na budowę dróg ekspresowych i autostrad, a nie na chodniki w miastach).

A potem gmina podnosi podatki, bo brakuje na remonty, albo latami chodnik wygląda jak szwajcarski ser.

A co do nagrania, to kurier zaatakował nagrywającego, bo ten powiedział mu, że zgłosi wykroczenie na policję. 

Kurier także zabrał jakieś dokumenty nagrywającemu i nagrywający prosi o ich zwrot, a w pewnym momencie prosi o wezwanie policji. Co do zabrania telefonu kurierowi, to przesada, ale nagrający chciał w ten sposób wymusić zwrot swojej własności.

I tu mamy kolejną rzecz. Jak ktoś ma auto, to uważa że ma prawo nim parkować wszędzie, a jak ktoś zwróci mu uwagę, to może go pobić, a nawet zabić. On ma prawo jazdy i wolno mu wszystko (oczywiście nie każdy kierowca taki jest, ale jest bardzo dużo frustratów).

Ps. Ja rozumiem, że prawo jest dla ludzi, ale piesi i rowerzyści to też ludzie, a nie jak w mniemaniu niektórych kierowców, podludzie. Szanujmy się na wzajem. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ech miało by to sens gdyby nie jedno. Drogi obecnie są i tak byle jak budowane. Liczy się najtańszy koszt, najtańsze wykonanie. Od byle czego i tak raz dwa się zniszczą. W mojej okolicy jeszcze można spotkać stare poniemieckie drogi i bywają w nie gorszym stanie niż kilkuletnie. Fakt często pęknięcia wszerz całej drogi ale dziury dużo mniejsze...

Czyli kasa z podatków i tak jest zmarnowana...

Ps. Droga i tak nie wyjaśnia takiego zachowania. Gdyby kolega z telefonem martwił się o drogę  to pstryknął by fotki czy nagrał z daleka i zaniósł gdzie trzeba. A kolega ewidentnie patrzył ugrać trochę sławy kosztem pracującego człowieka i przede wszystkim innych niewinnych ludzi czekających na zamówienia...

Mógł spokojnie zgłosić sprawę bez robienia takiego cyrku. Najbardziej mu pewnie podziękują pracownicy tego sklepu jak ich teraz policja jako świadków będzie ciągać...

seeyougame
#11 Animator

Przecież ten nagrywający to zwykły donosiciel, gość który wszędzie szuka afery i problemu.

seeyougame_0-1761416427997.png

Maestra

Szanowni Państwo, jak ja to lubię!
Nowa sensacja jest na YouTubie!
Niespotykana dotąd afera:
Kurier mordował gdzieś youtubera!
Straszna makabra, istny kryminał!
Dopiszmy zatem tej sprawy finał:
Biedny yotuber skończył na SORze,
Kurier już w ciupie. Odpuść mu Boże.

A jak za komuny, tak i na zawsze....!

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@seeyougame A to tak można? (mam tu na myśli oba znaczenia słowa "można" - nie tylko to techniczne)

Nie wystarczy funkcja "odpowiedz" (w tym: komu?), bez zbędnej "implementacji"?

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator

Niech się ludziom utrwala 😛 Taki piękny wierszyk, prawdziwy, życiowy 🙂 

Bo chyba serio nie widzą, że to jest robione tylko i wyłącznie pod publiczkę.

Gdyby nie było YT nie byłoby i tego durnego filmu.

Nawet temu oszołomionemu człowiekowi nie przyszłoby zapewne do głowy, aby robić z tego aferę. Może zwróciłby uwagę kurierowi i tyle. 

Moje ocena tych jutubowych wymiocin to minus jedenaście na plus dwanaście (-11/+12) 🙂  

oznacz moderatorów