anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL brak możliwości jakiejkolwiek weryfikacji

spreparowany
#1 Nowicjusz

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  jak to mozliwe, że dzisiaj otrzymałem informację że kurier nie zastał mnie w domu, co jest nieprawda- więc próbuje zadzwonić do kuriera wg.telefonu podanego na tablicy, nie odbiera...no to myślę że nie mają kierowcy i aby uprzedzic jutrzejszą, zapewne też nieudana próbę dostawy zgłoszę reklamacje, bo nie chce jechać 25km taksówka po odbiór paczki . I okazuje się że mój nr nadania nie jest rozpoznawany przez DHL, nie ma możliwości zaznaczenia w jakikolwiek gdziekolwiek problemu, ani na stronie przesyłki na allegro, ani na infolinii i jestem niemal pewien że jutro dostanę informację że przesyłka została zwrócona do nadawcy, bo nie było mnie w domu(co jest po prostu niemożliwe). Z kim mam to wyjaśniać?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@spreparowany

DHL eCommerce nie rozpoznaje nr przesyłki, bo to nie jest ich przesyłka. Allegro Delivery to osobny przewoźnik (nawet jak na ostatnim odcinku doręcza to kurier DHL eCommerce).

A zgłoszenia możesz dokonać na stronie https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

Ps. W przypadku nieobecności adresata kurier powinien zostawić przesyłkę w punkcie. Tylko Inpost z powodu zagrożenia Covid-19 nie awizuje przesyłek.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @spreparowany. Której dokładnie przesyłki dotyczy ten problem? Proszę, podaj jej numer.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów