@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ jak to mozliwe, że dzisiaj otrzymałem informację że kurier nie zastał mnie w domu, co jest nieprawda- więc próbuje zadzwonić do kuriera wg.telefonu podanego na tablicy, nie odbiera...no to myślę że nie mają kierowcy i aby uprzedzic jutrzejszą, zapewne też nieudana próbę dostawy zgłoszę reklamacje, bo nie chce jechać 25km taksówka po odbiór paczki . I okazuje się że mój nr nadania nie jest rozpoznawany przez DHL, nie ma możliwości zaznaczenia w jakikolwiek gdziekolwiek problemu, ani na stronie przesyłki na allegro, ani na infolinii i jestem niemal pewien że jutro dostanę informację że przesyłka została zwrócona do nadawcy, bo nie było mnie w domu(co jest po prostu niemożliwe). Z kim mam to wyjaśniać?
DHL eCommerce nie rozpoznaje nr przesyłki, bo to nie jest ich przesyłka. Allegro Delivery to osobny przewoźnik (nawet jak na ostatnim odcinku doręcza to kurier DHL eCommerce).
A zgłoszenia możesz dokonać na stronie https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
Ps. W przypadku nieobecności adresata kurier powinien zostawić przesyłkę w punkcie. Tylko Inpost z powodu zagrożenia Covid-19 nie awizuje przesyłek.
Cześć, @spreparowany. Której dokładnie przesyłki dotyczy ten problem? Proszę, podaj jej numer.