Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, Mam pytanie dot. wysyłek DHL. W dniu wczorajszym a automacie DHL nr 4592778
nadałam 5 przesyłek o nr. - Allegro AD00TF5BX0 - Allegro AD00TEVYM0 - Allegro AD00TEVYM0 - Allegro
AD00TEUQ65 - Allegro AD00TEUQ65 Niestety do tej pory nie zostały odebrane przez Kuriera.
Raczej już straciłam nadzieję ,że odbiór nastąpi dzisiaj . Czy może jest znowu jakaś awaria?
Co w tej sytuacji z terminową wysyłką i jakością sprzedaży.
Mam bardzo złe doświadczenia z tym przewoznikiem. Ale Allegro samo ustawia taką formę wysyłki .
Termin odbioru z maszyny, nie jest w żaden sposób gwarantowany. Przewoźnik gwarantuje jedynie dostarczenie przesyłki w określonym terminie (dla Allegro Delivery jest to do trzech dni roboczych), pod warunkiem umieszczenia przesyłki w automacie nadawczym przed godziną graniczną.
I tak wiem, że Allegro liczy sobie czas wysyłki od chwili podjęcia przesyłki przez kuriera, ale przewoźnik ma to głęboko w d... Dla niego liczy się moment zamknięcia skrytki, a dalsze ruchy to już wewnętrzna sprawa przewoźnika.
Przesyłki nadałam dużo przed godziną graniczną . Dzwoniłam na infolinię DHL dedykowaną automatom i 5 moich przesyłek wczytało się prawidłowo. Uzyskałam inf. ,że Kurier dostał zlecenie na ta maszyną , ale co z tego jak nie odebrał przesyłek.
To teraz odliczasz sobie trzy dni robocze i jak nie dojdzie do adresata / punktu docelowego, to składasz reklamację na opóźnienie w doręczeniu.
Podkreślę raz jeszcze. Przewoźnika nie interesują jakieś tam statystyki na Allegro. On ma swój regulamin oraz ustawę do której musi się stosować. Dla niego przesyłka wyruszyła w drogę w chwili zamknięcia skrytki. Moment fizycznego podjęcia przesyłki nie ma najmniejszego znaczenia (pod warunkiem że przesyłka dotrze w terminie).
Cześć @eldrogeria, widzę, że zgłosiłaś tę sytuację w sprawie mailowej o numerze 53613293. Poprosiłem dodatkowo o priorytetowe zajęcie się tą sprawą do odpowiedniego działu, mam nadzieję, że jak najszybciej przesyłki zostaną odebrane.