@agnmis na formularzu płatności i dostawy podpowiadamy najkorzystniejsze metody dostawy, jednak ostateczna decyzja zawsze należy do Ciebie, więc niczego nie wciskamy. Jeśli punktu, który chcesz wybrać nie ma wśród proponowanych, a sprzedający udostępnia tę metodę dostawy, kliknij "pokaż więcej metod dostawy" lub "zobacz wszystkie na mapie".
Mam ustawiony jako preferowany punkt odbioru InPost bardzo blisko domu z możliwością wygodnego podjechania pod sam paczkomat.
Tymczasem Allegro już kolejny raz zmieniło mi go na Orlen paczkę, który jest oddalony od mojego domu "tylko" 2 kilometry, znajduje się w lokalizacji, w której nigdy nie byłam i która nie jest blisko niczego, co mnie interesuje.
Dla ułatwienia dodam, że a) dostawa do mojego paczkomatu za każdym razem była dostępna, b) w pobliżu mojego domu jest sporo innych punktów dostawy Allegro nie ma zatem żadnego powodu, żebym jeździła te kilometry.
Jak się od razu zorientowałam co i jak, pisałam do Sprzedającego, żeby to zmienił. Udało się, często z dużą ilością zachodu i dla niego i dla mnie - więc bardzo doceniam Sprzedającego, ale ostatnio to przegapiałam i paczka jest już w drodze więc za późno za zawracanie głowy dobrym ludziom. Natomiast te podstępne praktyki uważam za skandaliczne.
Nie mam żadnych złudzeń, że to się zmieni więc tylko ostrzeżenie dla innych Użytkowników - czas się pożegnać z szybkim kupowaniem typu blik i czekam na paczkę, trzeba pomalutku krok po kroku, żeby uniknąć zastawionych przez platformę pułapek.
Platformie życzę miłego dnia, a Użytkownikom czujności i szczęścia
@agnmis nie mamy na Allegro takiej funkcji, jak preferowany punkt odbioru, więc na razie rozwiązaniem pozostaje zwracanie uwagi na wybrany punkt i jego zmiana, jeśli to konieczne.
Miłego dnia!
@la_nika Jak już chcecie zachęcić do swoich dostawców to fajniej by było aby potencjalny kupujący miał dobrze widoczną informację i był systemowo zapytany czy wyraża zgodę na zmianę tego co sam ma do tej pory ustawione. Wiele osób ,zwłaszcza starszych nie jest tak bardzo spostrzegawczych a potem mają trudności z odbiorem swoich przesyłek.
@kolekcjoner608 użytkownicy nigdy nie mieli możliwości ustawienia sobie domyślnej metody dostawy, nie było więc też zmiany, która tę możliwość by odbierała.
@Syrena_zT dokończę to czego nie napisałaś....,, bo my jako allegro musimy wszystkim użytkownikom robić po górkę i wprowadzać zamęt ,,, jeśli Wasi programiści mają z tym problem to podeślę sąsiada ....ma 7 lat poszedł we wrześniu do pierwszej klasy .
@mdrogeria zmiany są konieczne, świat nie stoi w miejscu i my też nie możemy. Zapewniam Cię, że te które wprowadzamy na naszej platformie nie mają na celu wprowadzania zamętu, wręcz przeciwnie, jednak tak jak inne wymagają przyzwyczajenia się do nich.
Odnoszę silne wrażenie, i nie jestem w tym odosobniona, że te problemy wiążą się z tym, że platforma podpisuje umowę dostawy, w tym przypadku z Orlenem, i w jej ramach "promuje" określone punkty odbioru. Problemy kupujących to dla Allegro, jak to ładnie ujmują Anglicy "collateral damage". Allegro zarabia (co samo w sobie jest słuszne - po to w końcu istnieje), szkoda że w tym wypadku jednak wyraźnie kosztem kupujących.
W tym konkretnym przypadku zupełnie nie przekonuje mnie argument, że zmiany wprowadzane na platformie wymagają przyzwyczajenia. One oczywiście wymagają czujności, żeby nie dać się złapać na niechcianą dostawę ALE wynika to wyłącznie z faktu nachalnego promowania przez Allegro - w tym przypadku Orlen paczki, nie zaś wprowadzenia czy zmiany funkcjonalności.
I tak, nie było możliwości ustawienia preferowanej metody dostawy, jednak do ostatniego czasu, najczęściej wybierana funkcjonowała jako domyślna. Można więc było rozsądnie oczekiwać, że bez wyraźnego ostrzeżenia to się nie zmieni. Dlatego właśnie zaczęłam ten wątek, poczułam się zlekceważona i rozczarowana. Lekcja jaka z tego doświadczenia płynie jest jasna - można się ze mną nie liczyć.
Nie nie jesteś. Ja sama z siebie sie ostatnio śmiałam. Kupowałam taki droższy zestaw pojemników na przyprawy. Znalazłam tego samego sprzedającego (polaka) i w tej samej cenie na Allegro i na Te.. Jeszcze 2-3 lata temu na inny portal nawet bym nie zajrzała. Obecnie bezpieczniej czułam się wybierając ten z Te... W dodatku co 4 ratki bezprocentowe z paypro to nie 2 z Allegro. A w razie czego konsultanci odpowiadają migiem, nie tak jak tu... I wisienka na torcie doszło dzień prędzej niż sugerowany czas Allegrowej wróżki bez wprowadzania w błąd kupujących... Bez kłopotów z wyborem paczkomatów, a jak nawet wybiorę niby losowego kuriera to nawet DHL (który z paczek Allegro robi sobie jaja) te od konkurencji migiem donosi, żadnych ściem typu adresata nie było w domu czy dziur w paczkach...