anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego od paru miesięcy przesyłki z Allegro są opóźnione?

Maga50
#7 Wielbiciel

Zakupy na Allegro od co najmniej 2 miesięcy mają opóźnienia dostawy. Podane daty na aukcjach są mylące.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Maga50 Czy możesz podać jakieś konkretne przykłady? Nie jestem w stanie zweryfikować tak ogólnej kwestii. Nie otrzymaliśmy podobnych zgłoszeń. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Maga50

Bo daty dostawy podane w ofertach, to tylko i wyłącznie przewidywania Allegro. Nie jest to żadna gwarancja itp.

A i przewoźnika interesuje co jakiś tam portal napisał odnoście dostawy, jego interesuje to, co jest w regulaminie i w ustawie. Poza tym przewoźnik nie widzi tego terminu. 

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

ano dlatego ,że Allegro podaje standardowe głupoty - wg. "swoich" statystyk które ni jak sie mają do życia. Ano po kolejne ,że Klient stał się coraz bardziej wymagający - a Allegro skubie sprzedawców do takiej granicy ,że wiekszość ma w d... to co oni tam wypisują i już traktują Allegro jako jakiś tam mniej istotny dodatek do biznesu - bo skoro pośrednik zarabia wiecej niż sprzedawca to... 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Maga50 te daty to wróżenie serwisu z fusów by kupujący kupił i potem czekał jak kyo głupi

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

tylko spora grupa kupujących - nie umie doczytać słowa "przewidywana" - i obrywa kto ?

Ano - tylko sprzedawca.

Ale jak już wyraziłem swoją opinie - tu kupować się już "średnio" opłaca - sam ograniczyłem sprzedaż przez drożyznę o 90%.

No ale jak się skubie sprzedawca na smarty, dopłaty do gabarytów ( a w sumie każda paczka powyżej 10 kg gabarytowej to już gabaryt dla Allegro - a dobrze wiemy,że to gó... nie gabaryt tak naprawdę , dopłat dopłat - to sorry - zaraz wejdzie chińczyk i zaora - i sie zdziwią... 

oznacz moderatorów