anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dotyczy przesyłki o statusie " w doręczeniu" od 23.12.2025

Przemolek1973
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Przesyłka o nr A003HHEBA7 ma od dn.23.12.2025 status w doręczeniu. Zgłosiłem za pomocą aplikacji Allegro problem do sprzedawcy ale zostałem poproszony o zgłoszenie sprawy do Allegro ponieważ paczka została wysłana i jest w doręczeniu, więc problem nie jest po stronie sprzedawcy. W aplikacji Allegro nie znalazłem opcji zgłoszenia sprawy bezpośrednio do Allegro. Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Przemolek1973 

Konsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Przemolek1973 

Wracam z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Przemolek1973
#7 Wielbiciel

Czy cos wiadomo w mojej sprawie , poniewz nie otrzymalem towaru po tak dlugim czasie ,dokonalem zwrotu, prosze dopilnowac bybtowar wrocil.do sprzedawcy albo sprzedawcy zrekompensowac stratę jeslintowar zaginął. Mnie proszę anulowac platnosc, a jesli srodki zostana pobrane to je zwrocić. Podsumowujac , kontakt z Allegro jest dramatyczny jesli chodzi o tego typu reklamacje tzn.gdy paczka nie dotarla z winy dostawcy. Ta sytuacja naprawde zniecheca do zakupów. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@Przemolek1973 skontaktowaliśmy się już ze sprzedającym w sprawie przesyłki i wyjaśniamy bezpośrednio z nim sytuację przesyłki. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Przemolek1973
#7 Wielbiciel

Coś wiadomo?

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Przemolek1973

Sprzedawca musi zgłosić reklamację do Allegro na opóźnienie w doręczeniu przesyłki. Może to z poziomu WzA lub przez stronę https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

Przy okazji też możesz wypełnić formularz na tej stronie. Jako powód wybierasz opóźnienie, bo nie minęło jeszcze 30 dni od daty nadania (tu ważne 24, 25, 26 grudnia i 1 stycznia nie wliczają się to terminu).

Ale najważniejsze to aby sprzedawca zrobił zgłoszenie. Ty możesz zgłosić dodatkowo. 

oznacz moderatorów

Przemolek1973
#7 Wielbiciel

Przesylka ewidentnie zagineła, w doreczeniu, czyli odpowiedzialnosc jesr po stronie firmy kurierskiej po zaangazowanej przez  Allegro, wiec proaze ro rozwiazac po swojej stronie anie angazowac sprzedawcę , ktory nic nie winien. Kontaky z wami w sytuacji pojawienia sie problemu jest żenujacy , trzeba upominać się o informację. Jwsli tylko bedzie talq.mozliwość to juz nigdy nie skorzystam z dostawy Allefro a sprawę zglaszam

do rzecznika praw konsumenta.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Przemolek1973 napisaliśmy do Ciebie w tej sprawie. Numer korespondencji 58410368

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów