Nie wiem jak to przerwać, żeby otrzymać zakupione rzeczy?
Od wtorku 21.07.2026, cztery przesyłki dla mnie są wożone do nieczynnego punktu DPD Pickup- "Shell", Dalanówek 62.
Dzień świstaka normalnie! Kurier codziennie pobiera przesyłkę, zawozi do punktu(chyba), nie zostawia, wraca do Płocka, oddaje, a następnego dnia robi to samo. Już czwarty dzień. Przesyłki zamawiane poza allegro wróciły do sklepów, te z allegro jeżdżą.
DPD nie raczy przesyłek gdzieś przekierować, czy zawiadomić mnie czy sprzedawcę, że punkt nie działa. Ocena dla DPD -100
Historia dostawy wygląda tak:
Przesyłka została przyjęta w oddziale doręczającym
Płock
21 lip 2026, 07:09
Przesyłka została wydana do doręczenia
Płock
21 lip 2026, 18:57
Przesyłka została przyjęta w oddziale
Płock
22 lip 2026, 07:28
Płock
22 lip 2026, 18:11
Płock
23 lip 2026, 07:23
Płock
23 lip 2026, 17:33
Płock
24 lip 2026, 07:11
Płock
@JaKwark postaram się wyjaśnić sprawę, jednak niezbędne są numery tych paczek.
Numery paczek
AD0FQTCCNDJ0S3Q6G
AD0KD8JHX0SG2SQ8P
AD0MM1D06K6LNPZFV
AD0B7XCSJQ9XW123Q
@JaKwark postaram się to wyjaśnić.
Jedna z paczek została przekierowana i jest w punkcie
AD0MM1D06K6LNPZFV
@JaKwark to fart, że przekierowali, bo u mnie jak klient wybierze punkt , który np. ma jakieś wolne i jest nieczynny, to z automatu jest zwrot przesyłki, nie ma nawet słowa przepraszam ani nic ze strony allegro, która obsługuje allegro delivery.
@JaKwark wracam z informacjami, niestety nie są pozytywne. Nie mamy możliwości skierowania innych paczek do alternatywnego punktu w pobliżu. Bardzo mi przykro, ale paczka jest kierowana już jako zwrot do nadawcy. 😞
Widziałam, że wracają. Dziękuję
Nie wiem jak to przerwać, żeby otrzymać zakupione rzeczy?
Od wtorku 21.07.2026, cztery przesyłki dla mnie są wożone do nieczynnego punktu DPD Pickup- "Shell", Dalanówek 62.
Dzień świstaka normalnie! Kurier codziennie pobiera przesyłkę, zawozi do punktu(chyba), nie zostawia, wraca do Płocka, oddaje, a następnego dnia robi to samo. Już czwarty dzień. Przesyłki zamawiane poza allegro wróciły do sklepów, te z allegro jeżdżą.
DPD nie raczy przesyłek gdzieś przekierować, czy zawiadomić mnie czy sprzedawcę, że punkt nie działa. Ocena dla DPD -100
Historia dostawy wygląda tak: