Witam. kupiłem 2 ciężarki 20 kg u jednego sprzedawcy i postanowiłem je zwrócić tego samego dnia zwróciłem również 1 parę spodenek do i innego sprzedawcy. ciężarki jako 2 sztuki były to osobne paczki pomyliłem sprawę no i do gościa od ciężarków dotarł 1 ciężarek a do gościa od gaci drugi ciężarek a gacie nie dotarły do żadnego z nich. Gość od gaci odesłał mi ciężarek a ja odesłałem ciężarek do prawidłowego gościa no i za ciężarki dostałem zwrot z czego jestem zadowolony ale problem pozostaje gdzie są gacie ? pomóżcie mi co mam zrobić bo pierwszy raz od 10lat mojego allegro doszło do takiej pomyłki. Dodam że wszystkie paczki to paczkomat dhl.
@zjawa1993 napisałeś pewnie ten sam kod na dwóch paczkach, pisz do allegro opisz sytuację może znajdą albo i nie, to będziesz w plecy, każda paczka musi mieć inny kod nadania i napisany na kartonie !!!
Może być że leży na magazynie niedoręczalnych, opisz tylko dokładnie paczkę 😄
łącznie paczek było 3 tzn 2 ciężarki każdy z osobna opisałem jako 2 osobne paczki no i gacie czyli trzecia paczka. co masz na myśli "opisz tylko dokładnie paczkę" chodzi zeby opisać dokładnie wygląd paczki z gaciami ? no i ostatnie, nie wiem na wet jak napisać do allegro tzn próbowałem już coś ale nie odpisują być może zrobiłem coś źle, jak się za to zabrać ?
@zjawa1993 opisz paczkę ( karton, kolor, foliopak, jaka taśma, kształt itp. )
Cześć, @zjawa1993! Potrzebuję trochę więcej informacji o przesyłce. Sprawdziłam zwroty do zamówień ciężarków i gaci - przy wszystkich 3 numerach przesyłek (AD06QN9KNGPWMF45X, AD0G2ZP9JNC78QPN5 oraz AD05B6DVBDK5DL4SB), jest informacja o doręczeniu.
Doprecyzuj proszę, w której przesyłce nadałeś gacie? Bo jak rozumiem, nadałeś je z innym numerem zwrotu, niż ten przypisany do nich. Pomocne będą też informacje, o których wspomniał już @kostas11 - czyli opis paczki.
Nie jestem w stanie sobie tego przypomnieć idealnie bo byłem pewny że robię dobrze, na pewno ciężarki włożyłem zamiast osobno do dwóch skrzynek to włożyłem je do jednej, a gacie do osobnej a powinienem wysłać wszystkie 3 elementy do 3 osobnych skrzynek w paczkomacie. gacie były zapakowane oryginalnie nie otwierane a ja je tylko zastreczowałem i obkleiłem taśmą pakową firmową tzn na taśmie jest napis Fermot S.A., Jana III Sobieskiego, Skierniewice. paczka jest malutka jak to złożone krótkie męskie spodenki na plaże 😉
@zjawa1993 dziękuję, każdy szczegół w takiej sytuacji ma znaczenie. Zgłosiłam sytuację z przesyłkami do oddziału i zweryfikujemy co się stało z paczką. 😊
@zjawa1993 będziemy kontaktować się z Tobą w tej sprawie mailowo, w zgłoszeniu o numerze 62705108.
Witam. Wiadomo coś już w sprawie ?
@zjawa1993 Przykro mi, ale jeszcze nie. Tak, jak Sandra wspomniała, dalsze informacje otrzymasz w zgłoszeniu mailowym numer 62705108.
Witam, w formularzu reklamacyjnym pokazuje mi błędny numer przesyłki proszę mi podać właściwy
Cześć @zjawa1993, widzę, że napisałeś do nas w tej sprawie w podanym przez moje koleżanki zgłoszeniu mailowym o numerze 62705108. Wkrótce nasz konsultant odpowie na Twoją wiadomość.