Mam pytanie o rozum kurierów DHL. Zamówiłem przesyłkę z allegro delivery do pracy. W szczegółach o przesyłce widnieje informacja, że dostarczy kurier DHL (nr przesyłki AD029F9MU4). Wczoraj o 14:42 zaznaczył, że nikogo nie zastał, co jest perfidnym kłamstwem, gdyż cały dzień byłem w pracy. Od razu zgłosiłem skargę na kuriera, bo nawet nie raczył odebrać telefonu (nie odbierał też od osoby przyjmującej skargę na infolinii DHL mimo kilku prób). Dzisiaj podobno próbował dostarczyć o 17:22 (wątpię w to, bo na ogół szef siedzi tak do 18-19). Czy kurierzy DHL są niepełnosprawni umysłowo? Żaden inny kurier do pracy nie ma najmniejszego problemu z trafieniem i dostarczeniem przesyłki. Testowałem inpost, FedEx, UPS, pocztex, DPD i GLS. Tylko DHL robi cyrki. Wcześniej dostarczał do automatu paczkowego oddalonego o 2 km nie próbując nawet podjechać (w budynku jest kilka firm... Od razu uprzedzę, w adresie dostawy w polu firma wpisałem nazwę.
@Client:49697272 Skierowałam Twoje zgłoszenie do odpowiedniego zespołu. Proszę Cię o chwilę cierpliwości.
0 odpowiedzi od odpowiedniego zespołu. Chciałem zamówić jeszcze raz i w ofercie jest DPD i DHL. Niestety jak zamawiam to widnieje tylko "Kurier" bez informacji jaka firma będzie dostarczać.
@Client:49697272 przepraszam, że nie otrzymałeś odpowiedzi.
Zgłosiliśmy skargę na zachowanie kuriera, sytuacja nie powinna się powtórzyć. W ramach Allegro Smart! nie ma możliwości samodzielnego wyboru firmy kurierskiej, przewoźnik jest przypisywany automatycznie do Twojego zamówienia.