anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier nie przyjechał w wyznaczonym dniu

Client:124868168
#7 Wielbiciel#

Kurier miał dzisiaj przyjechać!! To było ważne! Już w tym dniu. Numer we wniosku nie jest zgodny z numerem kuriera. Jest już 9:00 i nadal nie ma paczki!! Numer A000YHOUL4

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:124868168 Najszybciej będzie, jak zapytasz o to na infolinii -  616 306 886. Działa do godziny 22:00. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Mój zakup miał być w moich rękach wczoraj!! 14.08!! Dzisiaj jest 15.08 i pomoc techniczna mówi, że mój zakup, który miał być WCZORAJ, będzie JUTRO! Co chcesz, żebym z tym zrobił!!? To był prezent na 14.08!!

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:124868168 1. Nie kupuje się rzeczy w sprzedaży wysyłkowej na ostatnią chwilę, bo zawsze coś się może opóźnić. Zwłaszcza jeśli w tygodniu wypada święto 

2. Chcesz być zdrowy, to nie korzystaj z Allegro One czy Allegro Delivery 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

1) Sprzedawca nie wysłał towaru przez 2 dni. W związku z tym była zmuszona kupić od innego sprzedawcy. A teraz opóźnienie w dostawie wynosi już 2 dni! Nie jest jasne, czy moja przesyłka dotrze jutro! Bo jutro piątek, ostatni dzień przed weekendem. 2) Gdybym wiedział, że Allegro One jest takie złe, nigdy bym go nie zamówił

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Client:124868168 teraz już wiesz

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@Client:124868168 kilka sugestii, które pozwolą uniknąć siwych włosów ( przed ich normalnym nastaniem  🙂  ) :

1. Nie kupuj na ostatnią chwilę

2. Unikaj allegr One, Allegro Delivery - poczytaj wątki na forum

3. Sprawdzaj - deklarowany przez sprzedawcę CZAS WYSYŁKI ( kliknij na Dostawa - tam masz podany)

4. CZAS DOSTAWY - jest obliczany według algorytmów Allegro. Sprzedawca nie ma na niego wpływu. I delikatnie mówiąc czesto moja się z prawdą - znów sprawdź watki na forum

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:124868168 nie byłbym taki pewny że sprzedawca nie wysłał przez 2 dni w przypadku one. Bardzo często sprzedawca ma spakowaną paczkę a one nie odbiera jej albo z ich paczkomatu albo przez podjazd do siedziby bo... nie i im się nie chce i już. Termin nadania to chwila odebrania paczki 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Client:124868168 @az1rael Dokładnie tak! Praktycznie w połowie przypadków nadawane przeze mnie przesyłki Allegro One nie są odbierane w terminie z automatu paczkowego. Mimo prawidłowego nadania przez sprzedawcę, w Allegro nadal widnieje status "Oczekuje na nadanie", chociaż po kliknięciu w numer przesyłki można sprawdzić, że już została nadana, i kiedy. Przykład z wczoraj:

Historia przesyłki

14 Aug 2024, 08:09
Przesyłka została przygotowana przez nadawcę
14 Aug 2024, 11:37
Przesyłka została nadana

ale główny status nadal jest ""Oczekuje na nadanie" bo dla Allegro za nadaną uważa się przesyłkę "podjętą" z maszyny przez kuriera. Średnio 2 razy w tygodniu piszę tu na forum z prośbą o wykluczenie tych przesyłek ze statystyk (i dziś znowu napiszę)
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Client:124868168 "Kurier miał dzisiaj przyjechać!!" 

Allegro One? Jeśli dostarczą tę przesyłkę przed 20 sierpnia to będzie dobrze 😉 

oznacz moderatorów