Witam, mam problem z jedną z nadanych przeze mnie przesyłek. Po 15 lipca Allegro udostępniło możliwość odbiór przesyłek z Allegro OneBox także przez DHL, w środę 22 lipca parę minut po 12 nadałem paczkę Allegro One Box, DHL przez Boxa i do dziś nie została ona z niego odebrana. Nr zamówienia to: b392a820-85af-11f1-b2c2-43e52bc08fc2
@zakupykruczek_pl Skierowałam Twoje zgłoszenie do zespołu, który podejmie interwencję w sprawie podjęcia przesyłki z automatu. Proszę Cię o chwilę cierpliwości.
Mam dodatkowe pytanie takich przesyłek dotyczące, czy kolejne przesyłki mogę też nadawać w boxie czy też może być z nimi problem jak z tą?
@zakupykruczek_pl Oczywiście, możesz nadawać. Najprawdopodobniej przyczyną problemu z odbiorem powyższej paczki jest awaria automatu.
Właśnie jestem po krótkiej rozmowie z kurierem, powiedział mi że widzi paczkę w systemie ale nie może jej odebrać z Boxa ponieważ nie ma uprawnień do tego.
@zakupykruczek_pl Co masz na myśli, że nie ma uprawnień?
Powiedział mi że nie ma uprawnień do odebrania paczki. Tylko tyle. Nie wiem dokładnie jak działa ich system informatyczny, czy tylko określeni kurierzy mają dostęp do tego, czy są osobne uprawnienia do odbierania paczek z Boxa i wkładanie ich do Boxa. Fakt jest taki że na urządzeniu którego używa do pracy widnieje ta paczka ale nie może jej odebrać właśnie z powodu braku uprawnienia do odbierania przesyłek.
@zakupykruczek_pl widzę, że udało się kurierowi odebrać przesyłkę i została dziś wydana do doręczenia. 😊