anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ONE KURIER

Goluka
#7 Wielbiciel

Dlaczego kurier nie odbiera paczek z zielonego automatu allegro , paczek one kurier , już kilka paczek moich oczekuje na odbiór tutaj jedna z nich Allegro One Box, One Kurier
A004DNLQO6

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka 

Konsultuję temat i wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Goluka
#7 Wielbiciel

Co mam odpisać klientowi który prosił o szybką wysyłkę bo mu bardzo zależało ? Pierwsza paczka leży w automacie od 6:35 rano a jutro miała być dostarczona tak jak kilka kolejnych . A ja dostanę ujemne punkty za nieterminowe dostawy i wysyłki nie na czas 🫤 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka 

Proszę o cierpliwość, działamy w Twojej sprawie. Jeśli tylko będę znał więcej szczegółów to wrócę do Ciebie z informacją.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz

Cokolwiek nie odpiszesz - licz się z negatywem. Teraz "sadzą" już nawet za 1 dzień opóźnienia w wysyłce. Pamiętaj - winowajcą jest zawsze sprzedawca, a nie Allegro.

Goluka
#7 Wielbiciel

I tak mamy kolejny dzień , paczki jak leżały w paczkomacie One kurier tak leżą , odpowiedzi jak nie było tak nie ma a ja mam uzbroić się w cierpliwość i czekać na obniżkę punktów i negatywa  .  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka Wyjaśniamy Twoją sprawę z oddziałem. W nocy niewiele się zmieniło. Wciąż czekamy na odpowiedź.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

tomsyty
#11 Animator

U mnie to samo, włączyliście na kodzie 59-300 tą usługę w czwartek, od tej pory:

- kurier odebrał przesyłki w piątek po godz. 19, przez co zamiast dostawy w sobotę zostały dostarczone w poniedziałek

- w poniedziałek w ogóle nie odebrał przesyłek (zgłoszenie DFVUQ-2026, swoją drogą - formularz powinien umożliwiać zgłoszenie problemu z odbiorem z automatu, nie żebym musiał w ostatnim kroku załączać obraz

fea74020-4f29-41d0-b990-595ccd6b6b48.png

bez którego nie można go wysłać).

Jedyny prawidłowy odbiór był w czwartek. Jeśli ta usługa tak ma działać, to może dałoby radę wyłączyć ją dla mojego konta żeby nie była obowiązkowa?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@tomsyty Obszar objęty kodem pocztowym 59-300 jest obsługiwany przez Allegro One Kuriera, dlatego nie wyłączymy Twojego konta z usługi.

Natalia
oznacz moderatorów

tomsyty
#11 Animator

@nat_not a można wiedzieć w jakim mieście jest sortownia obsługująca mój rejon? Do tej pory Allegro One Kurier było raczej usługą dedykowaną miastom wojewódzkim i pewnie kilku większym, Lubin do takich się nie zalicza, nie mamy sortowni żadnych firm logistycznych (wszyscy przewoźnicy mają je w Legnicy, ok. 30km dalej). Podejrzewam że może być we Wrocławiu, w takim przypadku (ok. 85km) sytuacje z brakiem przyjazdu kuriera raczej nie będą czymś sporadycznym...

oznacz moderatorów

tomsyty
#11 Animator

Ok, już wiem, udało mi się spotkać kuriera i pogadać z nim co i jak... Jest jeszcze dalej niż myślałem ale przy S3 więc dojazd dobry i szybki. Tylko mało rąk do pracy jak na tyle automatów.

oznacz moderatorów

Goluka
#7 Wielbiciel

No w końcu kurier odebrał paczki z paczkomatu ale mi już świeca się na czerwono , punkty spadają za szybkość wysyłki bo było to kilka paczek . I teraz moje pytanie allegro One kurier obniża moje punkty nie z mojej winy czy można go wykluczyć z jakości mojej sprzedaży ? I co z tymi ujemnymi punktami za tę paczki które tam leżały ? @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka Proszę, podaj numery zamówień, o które chodzi. Sprawdzę je i skieruję do wykluczenia. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

Goluka
#7 Wielbiciel

Allegro A004DNLQO6

Allegro A004DXM768

Allegro A004E4Y6L0

Dziękuję ,   a na przyszłość gdzie zgłaszać wykluczenia jeżeli będzie taka sama sytuacja ?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka Możesz zgłaszać takie incydenty tutaj lub przez formularz kontaktowy. 

Sprawdziłam wskazane przesyłki i wszystkie zostały nadane w deklarowanym czasie. Nie mamy podstaw do ich wykluczenia. 

Wiktoria
oznacz moderatorów