Proszę o pomoc w zlokalizowaniu przesyłki nr AD01IUK1B7. Powinna dotrzeć wczoraj, ale jej status się nie zmienia i obawiam się, że gdzieś zaginęła a że to prezent, to muszę zacząć działać. Dziękuję
@Oshinka83 Konsultuję tę sprawę. Odezwę się ponownie, kiedy dostanę odpowiedź.
@Oshinka83 Dostałam informację, że przyczyną problemu jest najprawdopodobniej obciążenie oddziału przewoźnika w Gliwicach. Obecnie wdrożono konkretne rozwiązanie, które ma usprawnić przepływ paczek przez ten punkt. Muszę jednak prosić Cię o cierpliwość.
Dziękuję za odpowiedź, inna paczka wysłana wczoraj również przez Allegro DHL, dziś doszła bez problemu, więc problem jest z tą konkretną paczką. W tej sytuacji nie bardzo mam czas na czekanie, jeśli nic nie ruszy do wieczora, będę musiała zamówić ponownie, ale z innym przewoźnikiem, bo zostanę bez prezentu, a tą felerną zwrócić, jeśli dojdzie.
Pozdrawiam
Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Twoja przesyłka została nadana 16 grudnia po godzinie 21:20 (o tej godzinie wygenerowana została etykieta). Oznacza to, że za dzień nadania uznaje się 17 grudnia i od tego dnia liczy się czas doręczenia, więc przesyłka powinna dotrzeć do celu do 22 grudnia.
Przy okazji Allegro Delivery Kurier DHL =/= Allegro DHL. Formalnie to dwóch różnych przewoźników.
Rozumiem, jednak zwierzyłam opisowi aukcji "zamów do 20.00, przesyłka jutro u Ciebie". I pewnie tak by było, gdyby gdzieś nie utknęła, bo wysłana została jeszcze we wtorek. Niestety gwarancji, że dojdzie tego 22.12. nikt mi nie da, a wtedy to już nic nie zrobię, bo do świąt nic nie dojdzie. Ale dziękuję za chęć pomocy.