Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ mogę wiedzieć czemu z każdą przesylka Kurier DHL i Kurier dpd dostaje karę dodatkowa do zapłaty? Przesyłki są mierzone i ważone. Nie piszcie mi żebym składał reklamację, bo od ponad miesiąca nie ma żadnej odpowiedzi.
@ArtBuds jaki Masz identyfikator dopłat ?
To są cztery opakowania pieluszek po 35 sztuk. Nie wiem skąd **piiip**ali wagę ponad 26 kilo.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ wysłałem zdjęcie. dzis znowu otrzymałem kolejne kary za Dpd czechy, 5 kar po 49 koron. czy to sa jakieś żarty?? w poprzednim miesiącu także otrzymywałem kary. Wasz pracownik miał za mnie zlozyc reklamacje,7go września wysłane zgłoszenie reklamacyjne, do dziś żadnej odpowiedzi. Paczki sa mierzone i ważone. Napisze to wyraźnie, ONI MNIE OKRADAJĄ Z MOICH PIENIĘDZY.
@ArtBuds 6 października o godz. 10:05 otrzymałeś od nas maila z informacją o uznanej reklamacji numer 44572272 dotyczącej przesyłki numer 1Z1WR3326881785385 i korekcie Twojego salda. Jeśli nie zgadzasz się z kolejną opłatą naliczoną przez przewoźnika polecam tę samą drogę.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ wyslalem tych informacji z 11 a dostalem jedna odpowiedz. a gdzie reszta??
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 11 Wiadomości z reklamacjami. teraz prosze mi odpowiedziec na pierwsze pytanie. dlaczego zostaja mi naliczane te kary?
@ArtBuds jeśli chcesz wyjaśnić sprawę i złożyć reklamacje na inne paczki niż 1Z1WR3326881785385 - musisz otworzyć nowe zgłoszenie. Oznacza to, że jeśli chcesz złożyć reklamację, która dotyczy opłat dodatkowych przewoźników DHL, DPD, UPS powinieneś to zrobić w trzech różnych zgłoszeniach - możesz podać wiele numerów przesyłek, do których dany przewoźnik naliczył opłaty.
- naliczanie od wagi lub gabarytowa. Ta, która oszustom bardziej pasuje. Długość x szerokość x wysokość i podziel przez 6000. Jeśli oszust może na Tobie zarobić, zrobi to.
- reklamacje odrzucane od lat
- doliczanie przez DPD za podjazd kuriera, mimo, że oznaczasz brak podjazdu jest naliczane dla Allegro. DPD się wypiera pobierania tych dopłat.
Pod uwagę brana jest większa wartość wagi rzeczywistej lub gabarytowej. Nie wiem czy w DHL nie jest dzielnik przez 5000
@Client:44052296 masz rację jest /5000
@ArtBuds Waga gabarytowa wychodzi 17 kg, pamiętaj że powyżej 10 kg doliczają po parę złotych więc to nie kara 🙂
Czy mógłbyś mi napisać jak obliczyłeś wagę 17 kg?
37x46x60/5000=20,42 kg.
37x46x60/6000=17,02 kg.
zależy, który tam parametr obowiązuje przy DHL
U tych **piiip**ów wszystko jest możliwe. Olewamy jako spółka wszystkie firmy kurierskie czyli DPD, DHL i GLS. Chcesz mieć reklamacje, pretensje od klientów że paczki rozwalone lub rzucone przez płot. Do tego wieczne machlojki z dopłatami i błędne FV. Wszystko to w wymienionych pseudo firmach. Nie zamawiamy ani nie wysyłamy z udziałem tych firm i mamy przy ponad 8 tys. przesyłek (kilka marketplace) 0 słownie zero reklamacji na zgubione lub zniszczone. Cud, nie trzymanie się z daleka od zagranicznych firm kurierskich.