anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Orlen - podany kod jest nieprawidłowy

si-warta
#7 Wielbiciel

Od dłuższego czasu mam problem z nadawaniem przesyłek Orlen Paczka z poziomu paczkomatu.

Mam takowy niedaleko siebie i gdy jest mało przesyłek (np. 1 lub 2) to aby nie zamawiać kuriera, nie ponosić jakiś dodatkowych kosztów to nadaję właśnie przez ten paczkomat. Wszystko jest w ramach Allegro Delivery i listy drukują się w zasadzie same.

Problem pojawia się z nadaniem, bo  potrafi wyskoczyć komunikat "podany kod jest nieprawidłowy" i koniec. W jakimkolwiek paczkomacie był nie nadał (próbowałem także w innych lokalizacjach) nie ma opcji. Żeby było zabawniej to za jakiś czas wszystko działa ok, nie raz np. na kolejny dzień już jest ok, a nie raz w ogóle i wtedy trzeba zamawiać kuriera, który już z takim nadaniem problemu nie ma.

Skąd ten błąd, dlaczego tak się dzieje skoro etykieta jest wydrukowana prawidłowo, w systemie jest dokładnie ten sam nr listu, jak na etykiecie i czemu raz to działa, raz nie.

Trochę to frustrujące i dzisiaj właśnie po raz kolejny zrodził się taki problem.

IMG_20260302_125938.jpg

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@si-warta Czy kontaktowałeś się w tej sprawie z obsługą Orlen Paczki?

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

si-warta
#7 Wielbiciel

Na infolinię dodzwonić się graniczy z cudem. Pisałem maila, ale ogólnie odpowiedzi nigdy nie dostałem. W zasadzie kolejnego dnia przesyłkę uda się nadać poprzez kuriera, czy już w paczkomacie

Ogólnie, gdy próbuję się skontaktować to nie ma odpowiedzi.

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@si-warta

Chodzi o przesyłki Orlen Paczka czy Allegro Delivery. Do dwie osobne firmy kurierskie, nawet jak obsługuje to Orlen Paczka? 

oznacz moderatorów

si-warta
#7 Wielbiciel

Wszystko jest w ramach Allegro Delivery, a chodzi o Paczkomat Orlenu. Problem jest przy zamówieniach z przesyłką:

- Allegro Automat ORLEN Paczka;
- Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@si-warta Proszę, podaj numer przykładowej przesyłki, której dotyczy problem. Przekażę sprawę do odpowiedniego zespołu.

Wiktoria
oznacz moderatorów

si-warta
#7 Wielbiciel

Dzisiaj jest problem z przesyłką AD01Y5XIX5.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@si-wartaOkej- sprawdziłam to. Zamówienie, które podesłałeś jest do Żabki. Takie zamówienia możesz nadać jedynie w punkcie albo przekazać kurierowi ORLEN Paczka. 

Więcej informacji znajdziesz tutaj. (w sekcji "Jak nadać przesyłki Allegro Delivery") 

Nicol
oznacz moderatorów

logario_ig
#12 Orędownik

Uuu... no to naprawdę grubo ktoś na tym pomyślał. Paczki "maszynowe" wkładać do maszyny, a "żabkowe" do żabki, a potem jeden kurier po nie przyjedzie i wrzuci do tego samego wora. Gratulacje.

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

@logario_ig Nie, nie... żabkowych nie nadasz w Żabce, albo kurier, albo (ale to nie jestem pewna) stacja Orlen

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@si-warta

Paczkomaty są zawsze Inpostu, bez wyjątku. To zastrzeżona nazwa własna urządzeń paczkowych Inpostu i nikt inny nie może używać tej nazwy. Orlen Paczka ma automaty paczkowe.

Czyli Paczkomat Orlen to Inpost Paczkomat Orlen, a takich urządzeń nie ma. Te firmy nie współpracują ze sobą.

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

Tym razem Orlen Paczka w ramach zwiększenia ekologii nie zintegrowała systemu nadanie w maszynie - odbiór w Żabce.

Rozmawiałam o tym z kurierem.
Mimo, że maszynę mam 3 minuty spacerem od firmy i mogę tam wrzucać paczki, to tych do Żabki, niedasie i wołam czasem kuriera po jedną paczkę o wadze 20 dag, no bo przecież tak jest prościej, taniej i bardziej ekologicznie 😡

oznacz moderatorów