zamówienie abc8a540-11f1-11f1-9d42-b1d0f123cfc6
przesyłka AD0VGNTFB9T7S0M2W
dyskusja ddc73715-5172-44d4-899b-86c611823f06
Paczka jest oznaczona jako doręczona więc nie bardzo wiem jak mam się tym zajmować bo i co miałbym zrobić? Nie wyślę przecież jeszcze raz towaru za 700+zł "na gębę".
Może tam mu ktoś napisać co ma dalej zrobić?
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@mix-mce Złóż proszę reklamację w tej sprawie.
Reklamację każdej przesyłki w ramach Allegro Delivery, niezależnie od metody dostawy, możesz złożyć do nas za pomocą formularza reklamacyjnego, który znajdziesz w Zamówienia i zwroty > Przesyłki i podjazdy > Zamówione przesyłki. Wybierz konkretne zamówienie, które chcesz zareklamować, wejdź w szczegóły zamówienia i skorzystaj z przycisku Reklamuj dostawę. Dzięki temu Twoja reklamacja będzie od razu połączona z zamówieniem, którego dotyczy problem i szybciej ją rozpatrzymy. Formularz przeprowadzi Cię przez kolejne kroki składania reklamacji i wskaże, jakie informacje powinny być zawarte w zgłoszeniu.
@N_Nitka28 zgłosiłem ale to bez sensu, nie ma takiej opcji do wyboru jak "nieprawdziwy status", poza tym w świetle prawa to kupujący powinien zgłosić reklamację bo ja straciłem do niej prawa w momencie doręczenia.
Teraz allegro odrzuci reklamację bo "doręczona prawidłowo" a kupujący będzie miał do mnie pretensje?
Domyślam się że to nie pierwsze takie zgłoszenie, co teraz się będzie działo?
@mix-mce Zweryfikuję Twoją sprawę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@mix-mce Otrzymałam potwierdzenie, że w tej sytuacji masz postąpić dokładnie tak jak napisałam na górze. Reklamując dostawę, klikasz wtedy "zagubiona paczka". 😉