Dzień dobry,
prosimy o wyjaśnienie przyczyny braku odbioru przesyłek przez One Kurier w dniu 31.12. Kurier nie pojawił się po paczki, mimo że zgodnie z informacjami przekazywanymi klientom przesyłki miały zostać nadane tego dnia.
Dodatkowo otrzymaliśmy, w dniu dzisiejszym, informację od kuriera, że obowiązuje odgórny brak odbiorów i realizowane są wyłącznie doręczenia. Prosimy o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji oraz czy dotyczy ona obszaru Białegostoku.
Zależy nam na uzyskaniu tej informacji, ponieważ spodziewamy się pytań ze strony klientów dotyczących opóźnienia w realizacji zamówień.
Z góry dziękujemy za wyjaśnienie.
Pozdrawiamy
@realdog w Lublinie ta sama sytuacja, brak odbioru 31.12. Dzisiaj jak na razie również nikt się nie pojawił, pomimo, że pozostali kurierzy swoje paczki już zabrali. Może allegro wypowie się w tym temacie ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy to prawda, że 31.12 Kurierzy ONE mieli wolne bo "baza zamknięta" ? Taką informację otrzymałem od kuriera który nie przyjechał po przesyłki - szkoda tylko, że serwis Allegro GWARANTOWAŁ, że zakupy ich przewoźnikiem dotrą w dniu dzisiejszym do klientów... ponad 30 przesyłek nie wyszło 31.12, i co teraz z negatywami i słabymi ocenami ?
Kurier Orlen nie odebrał ponieważ mieli ograniczone godziny pracy - dlaczego ALLEGRO Nas o tym nie informuje?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Inpost odebrał paczki, które zostały na bazie (zostaną doręczone jutro, skoro nie mają weekendowych etykiet @InPost ?)
Dlaczego nie było informacji, że Orlen ma ograniczone godziny pracy? Bo nawet na stronie Orlenu informacji było brak. Paczki odebrali dzisiaj.
U mnie normalnie odebrał paczki 31.12. (Mam na myśli Orlen).
Do Nas nie dojechał bo by nie zdążył na magazyn zjechać.
u mnie ta sama sytuacja, 31.12 brak odbioru paczek allegro one. Żadnej informacji zwrotnej ze strony serwisu, całkowicie niepoważne. Zgłosiłem problem z odbiorem i jak na razie od 2 dni cisza ? Pozostałe przesyłki poszły zgodnie z terminem nadania. Dzisiaj nadal czekam na odbiór tych paczek z 31.12 oraz dzisiejszych. Pozostali kurierzy odebrali już wszystko, allegro one nie ma, więc może dzisiaj dalej jest wolne ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
dzisiejsze paczki zabrane, ale jak spytałem kuriera co się działo w środę to ponoć mieli nawał telefonów od klientów, którzy nadają przesyłki z pytaniem czemu nikt nie przyjeżdża po paczki. Dziwne jest, że allegro ponoć wszystkich o tym informowało, ale jakoś do większości ta informacja nie dotarła, do mnie również.
Witajcie, zgodnie z zapowiedziami i rozpiską działalności firm przewozowych, które przekazywaliśmy Wam już na początku grudnia Allegro One Kurier nie realizował podjazdów 31.12 i było do zaplanowane. Jeśli jednak dziś paczki nadal czekają na kurierów podajcie mi proszę przykładowe numery zamówień lub numer podajzdu, sprawdzimy to, bo dziś podjazdy realizujemy już standardową drogą.
Zaznaczam jednak, że ze względu na warunki pogodowe mogą występować problemy z podjazdami i doręczeniami we wschodniej Polsce, zarówno na północy jak i południu oraz północnej część Mazowsza (warmińsko-mazurskie).
hej @_HolaOla_ 🙂 Skoro nie realizowali w tych dniach podjazdów, to czemu te opcje były dostępne do rezerwowania? Łatwiej by było dla wszystkich gdyby te opcje zwyczajnie nie były dostępne, nie? Rzadko wysyłam i nie pamiętałam o tym wpisie, tak duża firma jak Allegro powinna dać radę ogarnąć wyłączenie tych opcji. Jeśli można to proszę o przekazanie takiej sugestii na przyszłość do zarządu 😉
U mnie też paczka nie wyszła 31.12, cierpliwie czekałam czy wyjdzie dziś, ale kurier również nie dotarł. Mam czas na wysyłkę do poniedziałku, więc idealnie by było gdyby wtedy ostatecznie dotarł.
Nr przesyłki: AD01L54JZ9
Numer zlecenia podjazdu: AD7516797
@ladybit_pl do zarządu to nie, ale do osób odpowiedzialnych za narzędzie do zamawiania oczywiście przekażę, bo to słuszna uwaga i dziękuję.
Jeśli kurier nie pojawił się dziś, to powinien stawić się w poniedziałek, ale gdyby z jakiś powodów tak się nie stało, daj nam proszę koniecznie tutaj znać. Będziemy działać.
Okej, skorp była rozpiska to w takim razie dlaczego dawaliście dla przewoźnika ONE gwarancje dostawy na dzień dzisiejszy dla zamówień zrobionych 31.12??
@renaII akurat to był błąd z naszej strony, za który przeprosiliśmy i informowaliśmy o nim w tym wątku na ten temat.
Przeprosiny połączone z nie rozwiązaniem problemu i kłamstwem, że to się zrobiło są bezwartościowe a wręcz gorzej bo zamknęliście tym temat. Inny mod pisał, że kupujący dostaną wiadomość z wyjaśnieniem - to również było kłamstwem.
Wczoraj kurier DPD nie odebrał przesyłek, o tym również brak informacji. Ale zlecenie podjazdu było możliwe.
Ręce opadają od takiego podejścia.
@kosmeteusz wygląda na to, że my sprzedawcy powinniśmy zrobić sobie wolne na cały okres okołoświąteczny i noworoczny, skoro nie mamy gwarancji że paczki będą od nas odbierane. Dla mnie to kuriozum, wczoraj rozmawiałem z kurierem allegro one i sam potwierdził, że 31.12 był taki bałagan, że praktycznie żaden stały klient nie miał wiedzy o tym, że paczki nie będą odbierane. Pełna profeska jednym słowem.
@kosmeteusz jeśli kurier wczoraj nie zrealizował podjazdu, mimo, że był zamówiony zgłoś to proszę do nas według instrukcji z tego artykułu.
Paczki nadałem sam jadąc do punktu o 17. Nie mam zamiaru tego zgłaszać bo jestem pewien, że wina leży po waszej stronie. Z kurierem się znam i nie będę mu robić nieprzyjemności zrzucaniem winy na niego przez was. A kupujący otrzymali ode mnie stosowną wiadomość skoro wy tego nie zrobiliście.