anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z paczką DHL

jadowitepl
#8 Zapaleniec

Witam, mam problem z paczką. 17 grudnia nadałam paczkę rozdzieloną na 2 przesyłki - przewoźnik Allegro Kurier DHL (AD). 
Jedna przesyłka dotarła na następny dzień zgodnie z deklaracją. Druga natomiast cały czas jest w dostawie. 
Niestety klienta założyła dyskusję, pisała też wiadomości na allegro, że nie dostała drugiej części paczki. Klientka jest niecierpliwa i żąda zwrotu pieniędzy.
Złożyłam reklamację na dostawę ale wczoraj mi ją odrzucili pisząc że paczka jest nadal w dostawie. 
Proszę o pomoc co dalej i jak rozwiązać problem. 
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@jadowitepl podaj proszę numer przesyłki, która nie została doręczona. Zgłoszę interwencję do oddziału. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jadowitepl
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

Sa_nova

@jadowitepl dzięki! Już działam w sprawie doręczenia paczki i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jadowitepl
#8 Zapaleniec

@Sa_nova Czy coś wiadomo na temat paczki? Podejrzewam że klient wystawi negatywa za to zamówienie. Co wtedy?

oznacz moderatorów

nat_not

@jadowitepl Po Twoim zgłoszeniu interweniowaliśmy u przewoźnika i wysłaliśmy wiadomość w tej sprawie do klientki. Kiedy doradcy dostaną kolejne informacje, znów skontaktują się z kupującą.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jadowitepl
#8 Zapaleniec

@nat_not niestety chyba klientka tego nie rozumie. Od wczoraj wypisuje że żąda zwrotu pieniędzy i że jest to nie poważne z mojej strony. Co w momencie kiedy dostanę negatyw? 

oznacz moderatorów

nat_not

@jadowitepl Komentarz będziemy mogli usunąć, jeśli spełnione bedą warunki przedstawione w tym artykule.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@jadowitepl

Po pierwsze żaden operator pocztowy nie daje możliwości wysyłki jednej paczki jako dwie przesyłki. Owszem jest coś takiego jak wielopaczkowość, ale to jest jedna przesyłka składająca się z wielu paczek.

A co przesyłki, to w Allegro Delivery gwarantowany termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. W przypadku tej przesyłki, ten termin już minął, więc złoż oficjalną reklamację na opóźnienie w doręczeniu przesyłki. Możesz to zrobić z poziomu WzA lub stronę https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

Ps. To że przesyłka nie dotarła, nie ma znaczenia. Gwarantowany w regulaminie termin dostawy został przekroczony i na podstawie art 88 ust 4 pkt 4 ustawy prawo pocztowe należy ci się odszkodowanie za opóźnienie w doręczeniu (jest to 2x opłata za nadanie). Natomiast zgodnie z par 6 ust 2 pkt 3 rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej, reklamację z tytułu opóźnienia przesyłki z gwarantowanym terminie doręczenia można składać po upływie tego terminu (a ten już minął).

oznacz moderatorów