anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proszę o dyspozycję dostawy po 18

MAMY ROZWIĄZANIE!
ArabicSeller
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, 

Proszę o dyspozycję dla kuriera o dostawę po 18 bo niestety nie ma możliwości zmiany doręczenia na automat. 

Pozdrawiam.

PS Państwa support i pomoc nie istnieje, formatki pozwalające na kontakt chat albo telefoniczny są domyślnie wyłączone...

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
ArabicSeller
#7 Wielbiciel#

Zrzut ekranu 2025-05-09 133607.png

Ok, to tak wygląda wsparcie użytkownika SMART? Fajnie, od rana próbuje uzyskać pomoc i nikt tutaj nie reaguje a te formatki są domyślnie wyłączone. 

Zrzut ekranu 2025-05-09 133601.png

oznacz moderatorów
ares_
#14 Krzewiciel#

Jaki to kurier?

Za taką dostawę trzeba sporo więcej zapłacić i Allegro nie oferuje takiej możliwości. Kierowca zawsze przyjeżdża w zależności jak mu trasa wypadnie. Zamawiając do domu trzeba mieć tego świadomość i być na miejscu. Allegro w niczym tu nie pomoże. 

oznacz moderatorów
ArabicSeller
#7 Wielbiciel#

Trudno, w takim razie robię zwrot bo paczki nie odbiorę. 

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

Dzisiaj piątek weekendu początek. Kurier tez człowiek i chce szybciej skończyć pracę. A ty mu każesz po 18 do Ciebie przyjechać . 😉

oznacz moderatorów
Puzonix
#12 Orędownik#

Support allegro zły, klient nie potrafi wybrać odpowiedniej formy dostawy dla zamówienia, które sam składa i za to wszystko zapłaci sprzedawca 😁 System idealny.

oznacz moderatorów
ArabicSeller
#7 Wielbiciel#

Nie potrafi bo aplikacja allegro zapisuje sobie to co jej się podoba w szybkiej formatce zakupowej - choć wcześniej był kupiony inny zakup do automatu to na siłę wybiera się kurier - nie zauważyłem - moja wina. Zdarza się, sklep poinformowałem i przeprosiłem za zamieszanie + i tak zamówię to co chciałem i coś jeszcze w ramach rekompensaty. Fatalne jest wsparcie allegro i to, że kurier Allegro One jest totalnie nieelastyczny. Nie rozumiem czemu nie oferowana jest opcja przekierowania paczki - nawet na inny adres. Niekoniecznie automat. 

oznacz moderatorów
Puzonix
#12 Orędownik#

@ArabicSeller Aplikacja zapisuje to, co allegro sobie zażyczyło żeby zapisywała. Od momentu wprowadzenia wysyłek One, Allegro robi wszystko aby klienci wybierali właśnie tą metodę. Wojna z Inpost na całego. Ja Ciebie nie krytykuję, różne sytuacje się zdarzają. Po raz kolejny zdałem sobie sprawę jak pięknie jest to skonstruowane - ten, który ma najmniej do powiedzenia (sprzedawca) najczęściej jest beneficjentem wszystkich pomyłek, niejasności, problemów z przewoźnikiem itp. Korpo nigdy nie mają sobie nic do zarzucenia, mają gotową regułkę na każdą okazję, albo po prostu oferują ograniczony kontakt (jak allegro) i tyle ich interesują problemy kupujących czy sprzedających.

Nie ma co się przejmować. Na pewno podziękują za sugestie związane z możliwością przekierowania paczki. Zgłoszą ją do odpowiedniego działu, bo jako serwis robią wszystko aby klient miał same pozytywne doświadczenia 😀

oznacz moderatorów