Dzień dobry,
Zamówiłem towar z dostawą do "Automat DHL BOX 24/7". W dniu kiedy miała zostać doręczona dostałem informację o problemie z przesyłką i że wystawiono awizo. Nie mam więc informacji o możliwości odbioru paczki z automatu. Natomiast jeśli doszło do pomyłki i kurier próbował dostarczyć paczkę pod adres zamieszkania podany w rachunku (bo adres dostawy to automat) to ... awizo nie zostało zostawione.
Skontaktowałem się ze sprzedawcą, czy może ma dokładniejsze informacje o statusie dostawy, czy może nastąpi kolejna próba doręczenie do automatu ale sprzedawca nie widzi nic więcej i prosił aby skontaktować się bezpośrednio z Allegro.
Nie ukrywam, że zależy mi na czasie bo w paczce jest inhalator dla mojego dziecka.
Z góry dziękuję za pomoc.
Cześć @lynxior! Widzę, że przesyłka została dziś ponownie wydana do doręczenia do maszyny. 😊
Niestety ponownie dostałem informację o problemie i awizo. Co jest dosyć zabawne bo później zamówiona inna przesyłka do tego automatu dotarła dzisiaj i byłem ją w stanie odebrać.
Podsumowując, ani ja ani sprzedawca nie wiemy co się faktycznie dzieje z tą paczką. Czy Allegro może coś pomóc w tej sytuacji?
@lynxior Weryfikuję tę sprawę i wrócę z odpowiedzią.
@lynxior Z tego co widzę paczka finalnie została doręczona po interwencji naszego doradcy.
Właśnie przed chwilą dostałem aktualizację (jest 11:30), że paczka została ponownie wydana do doręczenia o 7:25. Proszę trzymać kciuki aby tym razem trafiła do skrytki...
Nie ma takiej możliwości aby kurier próbował doręczyć przesyłkę pod adres zamiast do punktu. Na przesyłkach z odbiorem w punkcie nie ma podanego adresu odbiorcy a wyłącznie adres punktu, więc skąd kurier miałby wiedzieć gdzie mieszkasz. Aby kurier próbował doręczyć pod adres, nadawca musi zaadresować przesyłkę na twój adres a nie adres punktu odbioru.