Dzień dobry,
wczoraj ustaliłem z kurierem termin dostawy paczki na dziś i cały czas ktoś był w domu, natomiast zostało wystawione awizo i to dwukrotnie. Podobnie wczoraj, już po ustaleniu z kurierem że nie będzie nikogo i proszę o dostawię kolejnego dnia, czyli dziś.
Numer przesyłki to AD05BRLSNM810NMK2
DHL nie ma informacji na temat tej przesyłki, prosi o kontakt z Allegro, no więc kontaktuję się. Dlaczego zostało dwukrotnie wystawione awizo i dlaczego kurier w ogóle nie dzwonił, czy to do domu czy na telefon?
@Noga0 cześć! Zgłosiłam już interwencję do oddziału doręczającego Twoją przesyłkę. Co do kontaktu, kurier nie ma obowiązku dzwonić do klienta przy doręczaniu
DHL nie ma o niej informacji, bo to nie ich przesyłka. To Allegro Delivery, a to osobna firma kurierska.
Natomiast jeżeli chodzi o telefon, to kurier nie ma obowiązku dzwonić przed doręczeniem przesyłki, czy jak nie zastanie odbiorcy. Pytanie czy działa ci dzwonek, albo np mogłeś gdzieś na chwilę wyjść lub niesłyszeć dzwonka czy pukania.
Dziękuję za informację, dowiedziałem się tego już na infolinii DHL.
Wiem, że kurier nie ma takiego obowiązku, natomiast zwykle spotykałem się z taką praktyką w przypadku problemów z umówioną dostawą.
A gdybym planował wychodzić albo miałbym podejrzenia że dzwonek mi nie działa, to bym sam zadzwonił do kuriera i go poinformował.