anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka miała być w sobote

Client:127379599
#7 Wielbiciel#

Przesyłka miała być dzisiaj w allegro one box a w dalszym ciągu jej nie ma , wie ktoś może kiedy będzie ? 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#

My nie ale   @Allegro_One  Często ten czas podawany przez Allegro wprowadza w błąd kupujących.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Może w poniedziałek ,jak nie w ten to w następny . A swoją drogą to czasy są tylko sugerowane a rzeczywistość bywa inna. Ta forma dostawy często mija się z tym co jest podawane.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:127379599 zgodnie z regulaminem mają 3 dni robocze, a podany przez allegro termin w ofercie jest przewidywany 🙂

1sjsj.jpg

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Taki wałek i zarazem haczyk na tych, którzy nie spodziewają się tego brudnego chwytu marketingowego ze strony jakże uczciwego Allegro 🙂

oznacz moderatorów

resistdj
#10 Popularyzator#

Masz nauczkę by wybierać inpost. Z Allegro one co chwila ktoś narzeka.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@resistdj 

Dużo zależy od lokalizacji. Póki co u mnie Allegro One jeszcze **piiip**upu nie złapał, w przeciwieństwie do Inpostu. Ale na razie tylko 3 przesyłki przez One zamawiałem.

A w Inpoście jakieś  90% paczek zalicza **piiip**up (typu wywożenie paczek do POP i wbijanie doręczono, a ty szukaj samemu przesyłki czy też zostawianie paczek pod blokiem (tak że każdy przechodzący może ją sobie wziąć)), Na palcach jednej ręki mogę policzyć przesyłki z ostatnich 10 lat, które doręczyli bez żadnych problemów. Już PP działa lepiej, bo przynajmniej zostawią awizo.

oznacz moderatorów

resistdj
#10 Popularyzator#

Odkąd kilka lat temu zacząłem korzystać z paczkomatu, tak do dnia dzisiejszego nie miałem ŻADNEGO problemu z dostarczeniem paczki. Dodam, że rocznie do tej pory inpost dostarczał dla mnie do paczkomatu średnio 200-300 paczek, co w ciągu kilku lat spokojnie pozwoli przekroczyć 1000. Jeden jedyny raz gdy miałem problem z odbiorem paczki, to sytuacja w której paczkomat postanowił odmówić posłuszeństwa i się zbuntował, ale dla każdej paczki która na mnie czekała a której z przyczyn technicznych nie dało się odebrać, otrzymałem informację, że gdy minie 48 godzin od momentu jej włożenia, nie zostanie automatycznie odesłana do nadawcy jak to bywa standardowo, lecz będzie czekała kolejne 24 z racji uszkodzenia paczkomatu, a gdybym potrzebował ten czas jeszcze wydłużyć to wystarczy dzwonić na ich infolinię i poinformować. Gdy przed paczkomatem korzystałem z doręczania do domu, to zazwyczaj problemu nie było, jedynie w okresie świątecznym potrafiły być niewielkie (czyt. 1 dniowe) opóźnienia. Co do PP, czasem zamawiałem gdy nie było innej możliwości, raz paczka dotarła na drugi dzień, innym razem wędrowała ponad 2 tygodnie bo pewnie było im po drodze przez Ugandę a następnie w prawo na Szczecin przez Paryż. Dużo więc zależy od tego na kogo się trafi, jednemu nie chce się ruszyć z fotela, inny wniesie na 4 piętro z uśmiechem, natomiast jeśli chodzi o paczkomat, to nie mam najmniejszych zastrzeżeń, nie wywinie się że był i nikogo nie zastał w domu, a że i tak podjeżdża z wszystkimi paczkami to wrzuca to co ma. Do paczkomatu mam 50 metrów, do drugiego mam może z 70 metrów, gdy następuje np przeładowanie tego do którego zamawiałem (okres świąteczny), to mam info że paczka czeka w kolejnym najbliższym, wraz z podaną dokładną lokalizacją gdzie ten paczkomat się znajduje.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

U mnie InPost 100% skuteczności, podobnie jak i DPD.

W poprzednim miejscu zamieszkania unikałem jak ognia DPD (często nie zastano odbiorcy, gdy ja czekałem na paczkę, a raz mi SQRW nawet zostawił paczkę pod blokiem i zadzwonił domofonem - komputer za kilka k PLN i uciekł. Gdy zszedłem, nie było już nikogo. Na szczęście komputer bez uszkodzeń) a do InPostu często miałem zastrzeżenia wszelakiej maści (opóźnienia, zmiana lokalizacji paczkomatu itd).

Poczty jak unikałem, tak unikam dalej. Nigdy nie dostarczają dużych paczek, zawsze ląduje w skrzynce awizo. Tylko jak mają je dostarczać, skoro w poprzedniej lokalizacji kurier pocztexu jeździł Fordem Fiestą, a w obecnej kurierka Fiatem Sedici? Poczta totalnie olewa odbiorcę wysyłając kurierów w prywatnych skorupach. Poprzedni rok PP zakończyła z kilkuset milionową stratą, ale nie ma się co dziwić, jakość usług szorowała po dnie, a teraz pokrywają ją jeszcze dwa metry mułu. Klient ucieka, więc zrobili z placówek sklepy, w których jest szwarc, mydło i powidło. Absurd.

Tak więc dokładnie, zależy od lokalizacji, a dokładniej od człowieka, kuriera, ale to za sobą niesie wina "centrali", bo pozwoliła na to. Problem w tym, że na Allegro One są skargi zbyt częste. Dużo częstsze niż na innych dostawców. Pytanie ile robi centrala, aby eliminować te błędy?

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@pecela A ja tam osobiście na żadnego dostawcę nie narzekam . Z tych których korzystam( PP ,InPost czy któryś z kurierów) nikt mi jeszcze przesyłki nie zgubił . Może to zasługa tego że nie korzystam ze smartów tylko normalnie. Z dostawców allegro typu  One Box czy ich automaty nie zamierzam korzystać póki recenzje tych form się nie zmienią. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:127379599 przykro mi, że przesyłka nie dotarła w sobotę - weryfikuję losy paczki i wrócę z informacją. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Sa_nova z tego co widzę w swoich zamówieniach łonów nie dostarczają w soboty , zamówienia z czwartku oraz  piątku przed graniczną mają przewidywany na poniedziałek stąd podejrzewam błędny odczyt informacji przez autora wątku . @Client:127379599 zerknij do szczegółów zakupu .

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Zamówienia z Allegro One, są również dostarczane w soboty. Tutaj informujemy o realizacji dostaw. 😊

@Client:127379599 Interweniujemy już w sprawie Twojej przesyłki. Będziemy kontaktować się z Tobą w tej sprawie, w wiadomości mailowej o numerze 45834917. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Sa_nova klient anulował zamówienie  17864df0-96a6-11ef-97f4-a3f3027d95fb... bo !!  podczas zakupu widział informację o dostawie w sobotę natomiast po sfinalizowaniu transakcji otrzymał informację o dostawie w poniedziałek 

czas na wysłanie

do czw., 31 paź 2024, 23:59

przewidywany czas dostawy
pon., 4 lis 2024

Allegro One Box, DPD (Allegro One Box, zielony automat AL016EZG)

0,00 zł

Cezaka 16
95-100 Zgierz

1 przesyłka

oznacz moderatorów