Od teraz kupujący mogą udostępniać informacje o swoich przesyłkach Allegro Delivery innym osobom korzystającym z aplikacji Allegro.
Dodatkowo osoba udostępniająca przesyłkę, może ukryć jej zawartość.
Jak działa udostępnianie przesyłek?
Właściciel paczki udostępnia przesyłkę, wybiera opcję udostępnienia (jeśli ma już dodany kontakt znajomego) lub dodanie kontaktu w aplikacji Allegro i wysyła zaproszenie do wybranego znajomego.
Znajomy akceptuje zaproszenie (ma na to 24h). Zaproszenie otrzymuje w formie powiadomienia push.
Po akceptacji, udostępniona paczka pojawia się w sekcji Moje Przesyłki znajomego. Obie strony mogą śledzić jej status już od momentu "oczekuje na nadanie" aż do gotowości do odbioru.
Ważne! Znajomy ma dostęp jedynie do niezbędnych informacji potrzebnych do śledzenia i odbioru paczki. Pełne Szczegóły zakupu, które zawierają wrażliwe dane właściciela, nie są mu udostępniane.
Znajomy może odebrać paczkę zdalnie z poziomu aplikacji.
@Baron_Ivan czy możesz podesłać jeszcze ten sam zrzut z wpisanym numerem telefonu, ale nie zamazanym na adres spolecznosc@allegro.com?
Nie ma problemu. Ale wysle tym razem na podstawie udostepniania - do mnie.
Bo ja akurat nie mam paczek.
Ale ten sam problem na drugim numerze, więc nie działa w żadną stronę
P.
@Baron_Ivan otrzymaliśmy Twoją wiadomość, więc poprosiłam już zespół o sprawdzenie tej sytuacji.
@Baron_Ivan znaleźliśmy już przyczynę tego błędu, więc przygotujemy dla niego rozwiązanie.
@Baron_Ivan spróbuj proszę w tej zakładce usunąć prefix 12, który jest zapisany przy Twoim numerze telefonu. Daj proszę znać, czy to pomogło.
hej
Niestety jak klikam ZMIEŃ - pod różnymi przeglądarkami - nic sie nie dzieje, pole jest zamrożone, bez możliwości edycji. Nie da się ani zmienić, ani usunąć. 🙂
@Baron_Ivan Sprawdź to jeszcze, proszę, w trybie incognito. Jeśli znów się nie uda, prześlij zrzut ekranu, z widokiem zakładki.
wysłałem mailem, nic to nie zmienia - klikanie przycisku ZMIEN nie wywołuje żadnej akcji
@Baron_Ivan Na jaki adres wysłałeś wiadomość?
| spolecznosc@allegro.com |
ten
@Baron_Ivan Dziękuję. Znalazłam Twoją wiadomość.
Sprawdź proszę czy nie masz dodanej do przeglądarki wtyczki, która blokuje wyskakujące okienka. Jeśli tak, wyłącz ją i wtedy kliknij w link do zmiany danych.
@nat_not - nie mam takich wtyczek. Co więcej - nawet otworzyłem tę samą stronę na aplikacji na smartfonie, przeglądarka opera - i ten przycisk zupełnie nie reaguje. Nie ma żadnych wyskakujących okienek - dead end
@Baron_Ivan spróbuj proszę jeszcze wyczyścić pliki cookies i pamięć podręczną, a także sprawdź w innej przeglądarce. Jeśli chodzi o brak reakcji przycisku zgłosiłam to już do zespołu, ale ze względu na weekend, musimy poczekać na odpowiedź.
Dziekuję, nie działa w żadnej konfiguracji
@Baron_Ivan zmieniliśmy już ten numer za Ciebie, więc sprawdź proszę teraz udostępnianie.
Pięknie dziękuję ! Sukces - działa wszystko 🙂 !
@Baron_Ivan cieszę się i polecamy się na przyszłość 🙂
Witam
Mam yen sam problem
Nie mogę udostępnić z apki do apki paczki.
Rafał
@Rafi26 czy osoba, której chcesz udostępnić przesyłkę ma aplikację Allegro i konto na Allegro zarejestrowane na numer telefonu, który podajesz? Czy możesz przesłać zrzut ekranu jak to u Ciebie wygląda oraz podać login konta osoby, której próbujesz udostępnić przesyłkę?