Witam, dlaczego mój zakup jest ciegle w drodze od 22 grudnia ? nr. 42c82d60-deb4-11f0-9402-ddb3983e8aa9
Numer przesyłki AD01K4T3E6
@ROBERT190880 założyliśmy interwencję dla paczki. O postępach będziemy informować Cię w korespondencji mailowej 58141888.
@ROBERT190880 poprosiłam o weryfikację statusu Twojej przesyłki i interwencję. Wrócę do Ciebie z informacją.
Wychodzi na to że przysyłka zagineła, na email dostałem informacje że sprzedawca musi zgłośić reklamacje, i to zrobił, jak to dalej wygląda ile czasu to trwa ? już miesiąc to trwa, i nie wiem czy mam to jescze raz zamówić czy czekać jeszcze.
@ROBERT190880 ustał to ze sprzedającym czy zwrot kaski i ewentualny ponowny zakup, czy żądasz wysłania kolejnej paczki w ramach zawartej już umowy.
Mam ze sprzedającym kontakt, on sam nie wie co robić bo towar zniknął, ja sam nie wiem też co robić, nigdy nie byłem w takiej sytuacji, a jeśli jest zgłoszona reklamacja ze strony sprzedającego to może lepiej poczekać.
@ROBERT190880 Maksymalny czas na rozpatrzenie reklamacji to 30 dni. W większości przypadków ten czas jest krótszy.
Dziś 23 dzień od czasu zgłoszenia reklamacji, i nadal nie wiem czy szukać innego produktu czy jeszcze czekać.
Najlepiej podpytać się sprzedawcy, czy otrzymał już odpowiedź na reklamację.
A i jeżeli nie wypełniałeś to możesz wypełnić formularz https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
Sprzedawca zgłasza reklamację przez ten sam link lub z poziomu WzA. Pytanie kiedy to zrobił, bo w przypadku zaginięcia przesyłki, czas na odpowiedź liczy się trochę inaczej.
Sprzedawca zgłosił reklamacje 19 stycznia, on sam nie wie co robić więc czeka, wysłałby jeszcze raz lecz to była ostatnia sztuka produktu na którym mi zależało.
Dziś mija 30 dzień i cisza, i co dalej ?
@ROBERT190880 widzę, że 19 stycznia wysłaliśmy do Ciebie wiadomość w zgłoszeniu mailowym o numerze 58141888. Jeżeli masz dodatkowe pytania w tej sprawie, to proszę skieruj je w odpowiedzi na naszą wiadomość mailową.
@ROBERT190880 Jesteś klientem, który wykazał się niebywałą cierpliwością, czekać na zamówienie 19 dni? tu niektórzy otwierają dyskusje sprzedającym następnego dnia po zakupie - czemu nie ma jeszcze paczki.
Początkowo paczka miała być przed świętami, no ale wiadomo święta, nawał pracy, pogoda więc to też trzeba zrozumieć, myślałem że coś w tym tygodniu ruszy a tu nadal cisza, pisałem do sprzedającego, szybko odpowiedział że paczkę nadal i wysłał a dalej to już nie ma wpływu co się z nią dzieje, czyli z jego strony poszło ok.
Oj, bo to pewnie była z gwarancją dostawy na Wigilię... 2026