Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wcześniej mieliście 2 dni robocze na odbiór przesyłki z Allegro One Box. Do czasu na odbiór nie wliczaliśmy weekendów i świąt. Obecnie do czasu na odbiór wliczamy weekendy i święta. To oznacza, że macie teraz 2 dni kalendarzowe, by odebrać swoją przesyłkę.
Przykład:
Przed zmianą: przesyłkę dostarczyliśmy do Allegro One Box w piątek o 16:00. Na odbiór przesyłki jest czas do 16:00 we wtorek.
Po zmianie: przesyłkę dostarczyliśmy do Allegro One Box w piątek o 16:00. Na odbiór przesyłki jest czas do 16:00 w niedzielę.
W Allegro Delivery nadal macie:
@nat_not OK, to poproszę jeszcze o informację kiedy zmienicie sposób obliczania czasu nadania. Chodzi o to, żeby za nadaną uważano paczkę terminowo umieszczoną w maszynie, a nie łaskawie wyjętą przez kuriera po 3 czy 5 dniach. Bo naprawdę już mi się nie chce co chwilę pisać próśb o wykluczenie z terminowości
Cześć, @TomBanknoter. Tak jak wspomniałam w Twoim wątku, przekazałam prośbę o interwencję do oddziału, który realizuje odbiory w Twoim rejonie. Zgłoszenie już trafiło do oddziału. Przepraszam za utrudnienia i mam nadzieję, że sytuacja się poprawi.
@MiMary Dziękuję, dobre i to, ale miałem raczej na myśli rozwiązanie systemowe 😎
@TomBanknoter O takim rozwiązaniu systemowym to tylko sobie możemy pomarzyć.
@kolekcjoner608 Ale kiedyś to tak właśnie działało - chociaż wtedy nie było jeszcze przewspaniałego Allegro One. A od czasu do czasu Allegro wraca do dawnych sprawdzonych rozwiązań, bo się okazują lepsze od nowoczesnych wydumek
Paranoja.
Mam głównie klientów biznesowych. Nie pracuja w soboty i niedziele.
Żaden odbiorca biznesowy nie będzie w weekendy szorował do zielonego bluszcza.
Czy mogę w treści aukcji - w opisach, największą czcionką umieścić tę informację:
"kupując w piątek - masz czas do niedzieli. W poniedziałek Twojej paczki już nie będzie !!!
Witam, czy mozecie dla mnie specjalnie ustawic zeby nigdy nie wybieralo mi allegro delivery.
Mam tam daleko, jest problem z odbiorem i przedluzeniem. Nie chce widziec tego na oczy nigdy wiecej.
@bombelman313 jak rozumiem masz na myśli przesyłki doręczane do One Box. Jeżeli wybierasz inną metodę dostawy powinna ona się domyślnie podpowiadać przy kolejnych zakupach. W formularzu dostawy będziesz miał też możliwość zmiany metody dostawy do punktów odbioru.
Powinna, ale losowo zmienia sie znowu na ta gdzie mam doslownie 10 razy dalej - one box.
Powtorze to ktorys raz: wasz algorytm dziala zle i dzial techniczny powinien to poprawic. Przestancie sobie zaprzeczac. Ty mowisz o domyslnej, inne moderatorki pisza o tym ze to algorytm dobiera "najlepsza"
@bombelman313 ja pisałam o dostawie do punktu odbioru, tu domyślnie podstawiana jest ostatnio wybrana metoda dostawy. W przypadku dostawy na adres przez kuriera wybierana jest najbardziej optymalna metoda.
O czym ty kobieto piszesz. Nikt nie mowil o zadnym kurierze ani razu.
Powtorze ostatni raz zeby bylo jasniej: przy AUTOMATACH PACZKOWYCH algorytm dzial ZLE i wybiera losowo poprzedni ulubiony inpost lub nie wiadomo z korzyscia dla kogo allegro box ktory jest 10 razy dalej. Inpost nie jest ani pelny ani zepsuty, bo recznie moge zawsze zmienic.
Wszyskie twoje kolezanki zawsze odpowiadaly na temat paczkomatow, wiec nie wiem skad nagle wzielas kuriera.
I tylko nie mow ze allegro delivery oznacza kuriera, bo sami na stronie paczkomaty tez oznaczacie jako allegro delivery
Po prostu zglos ten problem do dzialu technicznego, niech przeanalizuja bo maja zbugowany system z niekorzyscia dla usera. Jak maja kogos od UX w teami to niech sie temu przyjrzy. Niech temat oceni ktos kompetentny w temacie.