Dobry wieczór ,
Zamówiłem przed wczoraj telefon , dzisiaj został dostarczony do paczkomatu jednakze zrezygnowałem z niego i zgłosiłem zwrot towaru . Nie odbierałem jeszcze przesyłki . Czy towar wróci do nadawcy a pieniądze zostaną zwrócone ? Czy muszę jednak najpierw odebrać telefon i wrzucić do nowej skrytki z wygenerowanym kodem z allegro ?
Od kogo był zakup ,firmy czy prywatnego sprzedawcy?
Zakup był od firmy , telefon nowy
@Bilstik494 Jak zakup był od firmy to zwrot powinien do nich wrócić i koszty też powinni zwrócić ale fajnie by było ich o tym poinformować.
Jasne , ogólnie w allegro zgłosiłem zwrot i wygenerował mi się kod do paczkomatu . Mam odebrać paczkę i nakleic na oryginalnym opakowaniu kod zwrotu ? I na nowo wrzucić do paczkomatu ? Dodatkowo do sprzedawcy napisze wiadomość .
Jak inpost lub Allegro one to nie musisz. Choć przyśpieszyło, by to zwrot. Natomiast jeśli to inna metoda jak np automat DHL to odbierz i zwróć i naczej skasują za powrót paczki.
Akurat w moim przypadku Allegro One box 🙂 akurat weekend to zbytnio nie przyspieszę raczej tym bardziej , że święta 🙂 dziękuję bardzo za pomoc , już wszystko jasne 🙂 miłego wieczoru 🙂