anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot - czy muszę go odebrać i wrzucić do nowej skrytki z wygenerowanym kodem?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Bilstik494
#7 Wielbiciel

Dobry wieczór ,

Zamówiłem przed wczoraj telefon , dzisiaj został dostarczony do paczkomatu jednakze zrezygnowałem z niego i zgłosiłem zwrot towaru . Nie odbierałem jeszcze przesyłki . Czy towar wróci do nadawcy a pieniądze zostaną zwrócone ? Czy muszę jednak najpierw odebrać telefon i wrzucić do nowej skrytki z wygenerowanym kodem z allegro ? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Od kogo był zakup ,firmy czy prywatnego sprzedawcy?

oznacz moderatorów
Bilstik494
#7 Wielbiciel

Zakup był od firmy , telefon nowy 

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Bilstik494 Jak zakup był od firmy to zwrot powinien do nich wrócić i koszty też powinni zwrócić ale fajnie by było ich o tym poinformować.

oznacz moderatorów
Bilstik494
#7 Wielbiciel

Jasne , ogólnie w allegro zgłosiłem zwrot i wygenerował mi się kod do paczkomatu . Mam odebrać paczkę i nakleic na oryginalnym opakowaniu kod zwrotu ? I na nowo wrzucić do paczkomatu ? Dodatkowo do sprzedawcy napisze wiadomość . 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak inpost lub Allegro one to nie musisz. Choć przyśpieszyło, by to zwrot. Natomiast jeśli to inna  metoda jak np automat DHL to odbierz i zwróć i naczej skasują za powrót paczki.

#7 Wielbiciel

Akurat w moim przypadku Allegro One box 🙂 akurat weekend to zbytnio nie przyspieszę raczej tym bardziej , że święta 🙂 dziękuję bardzo za pomoc , już wszystko jasne 🙂 miłego wieczoru 🙂 

oznacz moderatorów