Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jak można nazwać sytuację niedostarczenia przesyłki przez Allegro One kurier, która ma dotrzeć następnego dnia do 22 i nie dochodzi? Człowiek czeka jak ten debil, wpatruje się w historię, gdzie napisane jak byk przesyłka wyjechała do punktu docelowego. Nad ranem pojawia się info, że przesyłka jest opóźniona (zupełnie jak informacja o niej), po czym przychodzi sms, że paczka będzie dostarczona do 22.00! Może to i naiwne myślenie ale czy opóźnione przesyłki nie powinny być załatwiane priorytetowo? Czy informacja o opóźnieniu nie powinna być dostarczana w dniu odbioru? czy Allegro obchodzi jak wygląda sytuacja z paczkami? Sprzedawca nadał paczkę sprawnie i szybko. Kurier Allegro nawalił (prawie doba od przygotowania do nadania do odbioru). Dla mnie jako końcowego odbiorcy problemy z dostawą nie mają znaczenia i oczekuję wywiązania się z umowy. Jeśli pojawiają się opóźnienia, to oczekuję informacji nie z kilkugodzinnym opóźnieniem po fakcie i fajnie by było jakby przyszło np. na maila? Oczywiście plany, które opierały się na szybkiej dostawie paczki w dniu następnym poszły się..... A do kuriera dodzwonić się jest niemożliwością. Niestety negatywne opinie o działaniu tego typu dostaw w moim przypadku potwierdziły się w 100%.
Ech wystarczy spojrzeć w necie na strony z niezależnymi opiniami o allegro. Allegro one to jest ich usługa i "jakość" ma podobną. Sprzedawcę za ułamek tego co wyprawiają to by zablokowali w 10 minut. Zamiast poprawić jakość by ludzie sami ich wybierali to teraz przymuszają sprzedających do coraz większej ilości metod dostawy -był kurier + 2 punkty, teraz będzie 2 kurierów + 3 punkty. Wiadomo nie każdy ma wszędzie dostęp, to co któryś z musu, żeby nadal móc wysyłać smartem to włączy. A potem płacz i zgrzytanie zębów... Ja nawet konta nie weryfikuje a firmowe, bo to śmieszne żebym dla smarta z 20-30 paczkami tygodniowo miała naginać do 5 punktów. Potem będą leżały i czekały aż się zbiorą ze 2-3 żeby warto było z tym gnać, bo reszta i tak paczkomat wybierze. Miałam kiedyś więcej punktów na lokalnym i ile by ich nie było 90% chciało paczkomat...I gdzie tu jakość? Ach a teraz już nie którym sprzedawcom allegro pisało, że włączą im sami bez ich zgody. Nie pamiętam już dokładnie których to dotyczyło ale nieraz to tylko usiąść z popcornem przed tym forum...
Termin dostawy dla usługi Next Day to do trzech dni roboczych, pod warunkiem nadania do godz 12:00.
Dostawa na drugi dzień nie jest gwarantowana.
swoistego rodzaju umowa trójstronna na podstawie, której powstaje zakup określa termin dostawy na dzień następny. oczywiście jest oznaczenie, że jest to przewidywany termin, lecz w dwóch miejscach przy zakupie widnieje informacja o terminie dostawy w dniu następnym, co samo w sobie jest wiążące pomimo regulaminu. Już informacja, że przesyłka jest opóźniona (!) świadczy o tym, że umowa nie została poprawnie zrealizowana. Wiem, że narzekam ale nie lubię być robiony w wała. Co ciekawe dokonywałem zakupów w różnych godzinach, parę razy wybierałem automat Allegro box i do automatu bez problemu były dostarczane paczki w dniu następnym. Pozostaje kwestia kuriera i możliwości dodzwonienia się. Teraz nawet nie wiem czy przyjedzie w ciągu dnia, czy przed 22. Wczoraj miałem przynajmniej podany zakres godzin, a dzisiaj muszę czekać jak ten kołek...
Łone od początku robi w wała wszystkich i nic z tym nie robią śmieją się nam w nos, liczy się kasa. 😡
Dokładnie tak jest i należy omijać to dziadostwo szerokim łukiem. Kurier nie odbiera telefonu i jak się już dodzwoniłem do niego po 8 godzinach to nawet nie raczył dotrzymać terminu dostawy który sam ze mną ustalił. Najgorsza firma kurierska z jaką miałem do czynienia.