Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś ze Sprzedających występuje również z pozwem przeciwko spółce Allegro ?
Czytających ten wątek w zachęcam do udziału w charakterze publiczność w rozprawie przeciwko Allegro
Wobec spółki Allegro został wniesiony pozew cywilny. Data pierwszej rozprawy: 31.03.2025; Sąd Okręgowy w Warszawie, sygn. akt XXII GW 616/24.
A czego pozew dotyczy z ciekawości pytam?
Zarzucam spółce Allegro między innym promowanie symboli **piiip**towskich Niemiec. Materiał dowodowy jest bardzo jest bardzo obszerny i mam na celu potwierdzenie tez wskazujących delikatnie mówiąc, że spółka Allegro ma odmienne poglądy na temat własności użytkowników portalu niż to jest ogólnie przyjęte i opisane w regulacjach prawnych.
A może by tak dokładniej, bo z tego naprawdę nic nie rozumiem i kompletnie nic nie wynika.
Allegro cenzuruje wypowiedzi na forum. Wysłałem Ci listę zarzutów wobec spółki Allegro na priv. Materiał dowodowy zgromadzony przeze mnie jest potężny. Zapraszam do udziału w rozprawie w charterze publiczności.
Wystarczy porównać ilość „Łączna liczba zamieszczonych wiadomości„ oraz „Aktywność Client:131594488” widać, że jedna wiadomość została usunięta.
Spółka Allegro nie wywiązała się z usługi ALLEGRO SMART świadczonej na rzecz mojej Kupującej. Pomówiła mnie o niewłaściwe wywiązanie się z umowy kupna-sprzedaży. Między innym dlatego byłem zmuszony pozwać Allegro. Wobec Allegro został wniesiony pozew cywilny. Data pierwszej rozprawy: 31.03.2025; Sąd Okręgowy w Warszawie, sygn. akt XXII GW 616/24.
Zachęcam Cię do wzięcia udziału w rozprawie w charakterze publiczności.
@Syrena_zTProszę o nie usuwnanie moich postów. Cenzurowanie wiadomości przez Allegro przedstawię również w materiale dowodowym.
Administratorem bazy danych produktów Allegro jest spółka Allegro.pl sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Wierzbięcice 1B, 61-569 Poznań. To właśnie spółka Allegro jest odpowiedzialna za publikowane w bazie danych produktów Allegro treści. Sprzedający zgłaszają „propozycje produktów” vide: https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/10. Odpowiedzialnym za naruszenia prawa ze znaków towarowych (np. przez zestawienie kodu EAN konkurencji z Twoją marką) jest spółka Allegro. Jeżeli spółka Allegro nie reaguje na wezwanie do zaprzestania publikacji nie korzysta z wyłączenia odpowiedzialności jaką daje art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Spółka Allegro ponosi odpowiedzialnośc za naruszenie prawa. Ze względu na naruszenia moich znaków towarowych w analogiczny sposób byłem zmuszony pozwać spółkę Allegro. Wobec spółki Allegro został wniesiony pozew cywilny. Data pierwszej rozprawy: 31.03.2025; Sąd Okręgowy w Warszawie, sygn. akt XXII GW 616/24. Zachęcam Cię do wzięcia udziału w rozprawie w charakterze publicznościc
-----
https://rpms.pl/przykladowe-czyny-nieuczciwej-konkurencji-i-jak-sie-przed-nimi-bronic/
Oprócz naruszenia prawa ze znaku towarowego następuje tu również czy nieuczciwej konkurencji polegający na wprowadzaniu w błąd oznaczeniem przedsiębiorstwa, wprowadzaniu w błąd oznaczeniem towarów lub usług. Prawo do firmy jest chronione również Art. 4310. Ochrona prawa do firmy. Nie zmienia to faktu, że administratorem bazy danych produktów Allegro jest spółka Allegro i to ona narusza wszystkie powyższe regulacje prawne zestawiając obcy kod EAN z danymi produktu Sprzedającego. Naruszenia te wobec mojej firmy będą przedmiotem rozprawy w dniu 31-03-2025. Zapraszam do udziału w rozprawie w charakterze publiczności.
@la_nikaUprzejmie proszę nie cenzurowsać moich wypowiedzi. Cenzurowanie postów przez Allegro zostanie przedstawione podczas rozprawy przeciwko Allegro.
Moją wiadomość w wątku Sprzedaż innego produktu pod moim kodem ean informowałem Sprzedającego o tym że również doznałem czynów nieuczciwej konkurencji i kradzieży moje własności przemysłowej przez Spółkę Allegro. Zachęcałem Sprzedającego do udziału w rozprawie w charakterze publiczności. Nie można uznać moich postów za niezgodne z regulaminem. Uprzejmie proszę o ich publikację.
Administratorem bazy danych produktów Allegro jest spółka Allegro.pl sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Wierzbięcice 1B, 61-569 Poznań. To właśnie spółka Allegro jest odpowiedzialna za publikowane w bazie danych produktów Allegro treści. Sprzedający zgłaszają „propozycje produktów” vide: https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/10. Odpowiedzialnym za naruszenia prawa ze znaków towarowych (np. przez zestawienie kodu EAN konkurencji z Twoją marką) jest spółka Allegro. Jeżeli spółka Allegro nie reaguje na wezwanie do zaprzestania publikacji nie korzysta z wyłączenia odpowiedzialności jaką daje art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Spółka Allegro ponosi odpowiedzialnośc za naruszenie prawa. Ze względu na naruszenia moich znaków towarowych w analogiczny sposób byłem zmuszony pozwać spółkę Allegro. Wobec spółki Allegro został wniesiony pozew cywilny. Data pierwszej rozprawy: 31.03.2025; Sąd Okręgowy w Warszawie, sygn. akt XXII GW 616/24. Zachęcam Cię do wzięcia udziału w rozprawie w charakterze publicznościc
-----
https://rpms.pl/przykladowe-czyny-nieuczciwej-konkurencji-i-jak-sie-przed-nimi-bronic/
Oprócz naruszenia prawa ze znaku towarowego następuje tu również czy nieuczciwej konkurencji polegający na wprowadzaniu w błąd oznaczeniem przedsiębiorstwa, wprowadzaniu w błąd oznaczeniem towarów lub usług. Prawo do firmy jest chronione również Art. 4310. Ochrona prawa do firmy. Nie zmienia to faktu, że administratorem bazy danych produktów Allegro jest spółka Allegro i to ona narusza wszystkie powyższe regulacje prawne zestawiając obcy kod EAN z danymi produktu Sprzedającego. Naruszenia te wobec mojej firmy będą przedmiotem rozprawy w dniu 31-03-2025. Zapraszam do udziału w rozprawie w charakterze publiczności.
@la_nikaUprzejmie proszę nie cenzurowsać moich wypowiedzi. Cenzurowanie postów przez Allegro zostanie przedstawione podczas rozprawy przeciwko Allegro.
Aż sobie zrzuty porobiłam, bo te tematy tak giną...xD Powodzenia.
@AnnaG-Antyki napisał(a):Aż sobie zrzuty porobiłam, bo te tematy tak giną...xD Powodzenia.
Dałem Ci "W punkt!" - Allegro cały czas cenzuruje moje posty. Nie zdają sobie sprawy, że już za kilka dniu zostanie to użyte przeciwko nim podczas rozprawy.
Moją wiadomość w wątku informowałem Sprzedającego o tym że również doznałem niewłasciwej realizacji przemieszczenia paczki przez Spółkę Allegro. Informowałem również, że spółka Allegor pomówiła mnie przed kupującą o niewłaściwe wywiązanie się umowy. Zachęcałem Sprzedającego do udziału w rozprawie w charakterze publiczności. Nie można uznać moich postów za niezgodne z regulaminem. Uprzejmie proszę o ich publikację.
Moją wiadomość w wątku informowałem Sprzedającego o tym że również doznałem niewłasciwej realizacji przemieszczenia paczki przez Spółkę Allegro. Informowałem również, że spółka Allegor pomówiła mnie przed kupującą o niewłaściwe wywiązanie się umowy. Zachęcałem Sprzedającego do udziału w rozprawie w charakterze publiczności. Nie można uznać moich postów za niezgodne z regulaminem. Uprzejmie proszę o ich publikację.
-----
Spółka Allegro nie wywiązała się z usługi ALLEGRO SMART świadczonej na rzecz mojej Kupującej. Pomówiła mnie o niewłaściwe wywiązanie się z umowy kupna-sprzedaży. Między innym dlatego byłem zmuszony pozwać Allegro. Wobec Allegro został wniesiony pozew cywilny. Data pierwszej rozprawy: 31.03.2025; Sąd Okręgowy w Warszawie, sygn. akt XXII GW 616/24. Zachęcam Cię do wzięcia udziału w rozprawie w charakterze publiczności.
@Syrena_zTProszę o nie usuwanie moich postów. Cnzura prowadzona przez Allegro zostanie przedstaawiona podczas rozprawy przeciwko Allegro.
-----