Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Czemu Allegro pozwala, aby Klient mógł wybrać formę przesyłki, która nie jest obsługiwana przez jego kod pocztowy?
Przecież to jest niedorzeczne, żeby Sprzedawca musiał dzwonić do Klienta, tłumaczyć mu czemu nie może wysłać jego paczki i ewentualnie zbierać ochrzan.
Ja wiem, że Wy chcecie być fajni i na wszystko pozwalacie, nawet podawać fikcyjne adresy, czy numery telefonów, no ale bez przesady XD
Może ktoś z moderatorów tu pomoże:
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Ja od jutra mam mieć automatycznie włączoną dostawę Allegro One Kurier i też się zastanawiam, czy może być tak, że kupujący z nieobsługiwanym kodem pocztowym wybierze ten sposób dostawy?
Dzięki za oznaczenie moderatorów, ale już załatwiłem sprawę z Klientem - anulował zakup i kupił paczkomatem.
Czy może tak być? No niestety może, jak widać na moim przykładzie...
Przerabiałem to już rok temu 🙂
@serwis-texas Mhm, czyli przez rok im się nie chciało naprawić tego błędu i "zalecają kontakt z klientem". Delikatnie mówiąc bezczelne.
Jakoś gdy chodzi o podwyżki prowizji i innych dopłat do opłat, to nigdy błędu nie popełniają
To raczej jest tak. Idzie z góry prykas, rozszerzać granice kodów pocztowych a po dwóch dniach, nie wyrabiamy się, sciaśniać 🙂
Nie wiem, może... Swoje w korpo (jednym z większych polskich) spędziłem i wiem jak potrafią tam działać zespoły. Albo robią to z premedytacją, albo po prostu olewają.
Albo po prostu mówią szefowi "nie da się", ale tutaj raczej chodzi o "nie chce mi się". A gdy szef sam jest informatykiem, sprawdza problem to nagle się okazuje, że się da i można to ogarnąć w godzinkę 😄 Tylko korpo-informatykowi nie bardzo chce się robić, woli popisać na czacie firmowym o głupotach, albo pogadać na "ważnych callach".
No bo na logikę - jaki to problem ogarnąć skrypt, który sprawdza z listy dostępnych kodów pocztowych, czy adres kupującego pokrywa się z białą listą dostaw Allegro One? W przypadku braku pokrycia nie pokazuje takiej metody dostawy, a w przypadku pokrycia pokazuje... Dosłownie studenciaki na pierwszym roku mogą to ogarnąć, albo ogarnięty uczeń technikum.
A sprawdzałeś czy faktycznie ten jego kod pokazuje niedostępność tutaj?
Jak pokaże niedostępność to jestem w 100% pewny ze pojawił się pewnie tylko na chwilę i go usunęli.
@serwis-texas Sprawdziłem właśnie - kod nieobsługiwany.