Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przesyłka miała dotrzeć do mnie w dniu wczorajszym. Do chwili obecnej nie otrzymałem jej. Od wczoraj od godzin porannych jest w doręczeniu. Inne przesyłki dotarły dzis do tego samego paczkomatu, mimo że wysłane były później. Proszę o interwencję.
Cześć @maciulek5, podaj proszę numer przesyłki o której wspominasz.
Sprawdzimy co się stało 🙂
A001UX0IP2
@maciulek5 Z tego co widzę zgodnie z przewidywanym czasem dostawy, paczka powinna dotrzeć maksymalnie dzisiaj do końca dnia. Jeśli tak się nie stanie, daj znać.
Trochę to dziwne, ponieważ przesyłki zamówione później dotarły do mnie a ta konkretną nie.
@maciulek5 co się dziwić jak wozi to trzech przewoźników losowo przydzielanych przez allegro, UPS - DPD jako tako ogarniają a nieszczęsna paczka pewnie jest wieziona One Kurierem należącym do allegro 😄
Zapewne tak.
Pierwszy i ostatni raz korzystam z usług tego przewoźnika.
To korzystając z "darmowej" dostawy SMART będziesz się musiał się przyzwyczaić bo nawet do automatów wkrótce nie będziesz miał wyboru (kuriera już nie możesz wybrać)
@budowlaniec2019 napisał(a):
To korzystając z "darmowej" dostawy SMART będziesz się musiał się przyzwyczaić bo nawet do automatów wkrótce nie będziesz miał wyboru (kuriera już nie możesz wybrać)
@budowlaniec2019 z tym dniem przestanę tu robić zakupy ( kurierskich już nie robię ) a jako sprzedawca zrezygnuje ze smarta i zostawię samego InPosta 🙂
Po za tym trzy przesyłki które dziś otrzymałem dowoził ten sam przewoźnik co tą którąa miała być wczoraj.
@maciulek5 napisał(a):
Po za tym trzy przesyłki które dziś otrzymałem dowoził ten sam przewoźnik co tą którąa miała być wczoraj.
A skąd wiesz jak jej ni masz, wszystkie mają numer podobny ale wozi je trzech kurierów. dopiero jak odbierzesz zobaczysz po etykiecie 🙂
Wiem bo dzwoniłem na infolinię i tam mi podali przewoźnika.
@kostas11 To zależy od rejonu. U mnie DPD odbiera paczki z One Box raz w tygodniu.
Witam. Niestety nie otrzymałem przesyłki do końca wczorajszego dnia. Nie wiem co mam myśleć na ten temat? Proszę o interwencję w tej sprawie.
@maciulek5 zgłoś reklamację do allegro na nieterminowa dostawę. Jak to było w smart to zgłosić może nadawca - allegro lub odbiorca - ty.
@maciulek5 Widzę, że Twoja sprawa jest już wyjaśniana w korespondencji nr 50610048. Wkrótce otrzymasz kolejną wiadomość.
Niestety nie jest wyjaśniona!!!
Cześć, sprawdzicie przy okazji moją przesyłkę A001UVVZ07? 31.03. odebrane od nadawcy i wisi, żadnych zmian statusu. Miała być wczoraj.
@Client:39632926 Weryfikuję sprawę.
@Client:39632926 Doradca interweniuje już w sprawie Twojej przesyłki.