anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ja wystawiam lajk w dół z godne przepisów polskich kedy zdjęcie towaru tytule niezgodnie z towar

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:92226274
#1 Nowicjusz#
  • Czy ja wystawiam kciuka w dół z godne przepisów polskich kedy opis towaru tytule niezgodnie z towarom który otrzymałem od sprzedawcy. Sprzedawca twierdzi że ja działam nie zgodnie z przepisów straszy prawnikiem i sądem mówię żeby ja usunął tego kciuka w dół, dokładam zdjęcie z opisem towaru piła tarczowa ręczna do drzewa laser 1650 w (a lasera na pilarki nie ma w ogóle. Po naszej telefonicznej rozmowy sprzedawca usunął w opisie laser. Musiałem usunąć tego kciuka w dół ale nadal chce wystawić go żeby nie byli oszukiwane kupując

Screenshot_2025-02-21-12-28-03-460_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
fox_paws
#16 Inspirator#

@Client:92226274 Jeśli chcesz, to kciuka w dół możesz dać nawet, kiedy towar jest zgodny z opisem i zdjęciem. Tak samo, jak sprzedawca może pozwać Cię do sądu, jeśli on tak chce.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:92226274 masz prawo do swojej subiektywnej oceny, natomiast pamiętaj, że sprzedający również ma prawo dochodzić swoich praw na drodze sądowej i my nie możemy mu tego ograniczyć.

Natomiast jeśli sprzedający pomimo Twojej wiadomości do niego, że nie usuniesz oceny i nie życzysz sobie kontaktu, nadal do Ciebie piszę - skontaktuj się przez formularz z obsługą klienta wysyłając zrzuty ekranu z wiadomościami - podejmiemy działania.

Aby wystawić komentarz sprzedającemu na Allegro, wejdź w „Moje zakupy”, znajdź zamówienie i kliknij „Oceń sprzedającego”. Możesz tylko raz zmienić wystawioną ocenę, i to w ciągu 90 dni od zakupu.

Dodatkowo sprawdziłem, że w opinii do produktu jaką wystawiłeś do tego zamówienia, użyłeś nieodpowiedniego słowa - dlatego usunąłem opinię i zachęcam do zastąpienia tego słowa innym.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@gdvorek zlikwidujcie zupełnie system ocen bo to co się teraz dzieje nie można nazwać inaczej jak PARODIA

,,masz prawo do swojej subiektywnej oceny ,,

.....,,sprzedający również ma prawo dochodzić swoich praw na drodze sądowej i my nie możemy mu tego ograniczyć.,,

,,Dodatkowo sprawdziłem, że w opinii do produktu jaką wystawiłeś do tego zamówienia, użyłeś nieodpowiedniego słowa - dlatego usunąłem opinię i...i co , klient chcąc poinformować innych nabywców ma trząść teraz tyłkiem bo jak nie sprzedawca to allegro może mu zrobić koło pióra.

Sprzedawca jak znam życie ściągnął dane  katalogu a pomocą EAN , pewnie nie dopatrzył , uwierzył profesjonalizmowi allegro i ofertę przyklepał , teraz trzęsie tyłkiem bo mu sprzedaż leci na łeb i szyję .

Do czego to podobne ?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@mdrogeria ja to rozumiem, dlatego spójrz na mój komentarz w wątku niżej. 

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

@Client:92226274 Pytanie czy to w ogóle był błąd sprzedawcy czy też wina katalogu Allegro.... A skoro udało się to poprawić, to przed czym chcesz ostrzegać? Nie można po prostu zgłosić błędu do sprzedawcy, a w przypadku braku reakcji wtedy łapka w dół? Tak normalnie, po ludzku?

Moderator
Moderator

@drekenzes też słuszne pytanie. Oczywiście @Client:92226274 masz prawo do swojej subiektywnej oceny, natomiast jeśli był to błąd i sprzedający to poprawił to zastanowiłbym się, czy w tej sytuacji nie jest to świadome działanie na szkode sprzedającego.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@gdvorek świadome ? , a ja uważam ,że nieświadome 

PS . przeczytaj do końca mój wpis , do którego przed chwilą się odniosłeś .

oznacz moderatorów