Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przeczytałem, że na odbiór paczki z One Box są 2 dni ROBOCZE. W związku z powyższym, chcąc się upewnić, zadaję pytanie: Czy to znaczy, że jeśli paczka przyjdzie do One Box w piątek o 15:00, to przeleży tam do wtorku godziny 14:59?
@Jakub222444 Tak, paczka będzie czekać 2 dni robocze, bez liczenia czasu w soboty i niedziele.
to nie jest prawda , w soboty i niedziele tez odlicza czas o paczka dostarczona do boxa dzis o 9:00, mam czas do niedzieli do 9:00 a akurat wyjechałem na weekend i nie odbiore> co w tej sytuacji i dlaczego robicie ludzi w wała? Wszedzie jest info ze 2 dni robocze mam na odbiór a tymczasem system każe mi odbierac w niedziele, o co tu chodzi ??
@daro29 Sobota jest zgodnie z prawem dniem roboczym. Dniami wolnymi od pracy są niedziele i święta.
to nie jest odpowiedz na pytanie, niedziela jakoś nie jest dniem roboczym więc dlaczego mi liczy niedziele w takim razie i każe odbierac w niedziele? Jesli dzis rano paczka dostarczona to wg mnie 2 dni robocze miną w poniedz rano a nie w niedziele, więc??
@fox_paws proponuje sie dokształcić , sobota jest dniem ustawowo wolnym od pracy od roku 2001 https://sip.lex.pl/komentarze-i-publikacje/linie-orzecznicze/sobota-jako-dzien-ustawowo-wolny-od-pra...
@daro29 Proponuję czytać ze zrozumieniem. Dotyczy to biegu spraw, a nie "roboczego" charakteru dni. Gdyby sobota była ustawowo wolna od pracy, to nie przysługiwałby dodatkowy dzień wolny, w razie święta wypadającego w sobotę.
40-godzinny tydzień pracy nie ma nic wspólnego z dniami ustawowo wolnymi.
https://www.infor.pl/prawo/praca/czas-pracy/6836456,czy-sobota-to-dzien-ustawowo-wolny-od-pracy.html
@daro29 Zasady podane przez Olę obowiązywały w 2023 roku. Obecnie do czasu na odbiór wliczamy weekendy i święta. To oznacza, że masz teraz 2 dni kalendarzowe, by odebrać swoją przesyłkę.
@nat_not dziekuje za odpowiedz, zakładam że skoro w niedziele kurierzy nie jezdza do boxów wiec jesli odbiore w niedziele wieczorem zamiast rano to nie bedzie to problem?
@daro29 Nie jestem w stanie tego zagwarantować, system może zablokować możliwość odebrania paczki po upłynięciu terminu.
@w_kiwi nie mozna jakos przedłuzyc?