anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL Allegro - tragedia, nigdy więcej

Moreandmore
#8 Zapaleniec#

Miałem już kilka razy problemy z terminem dostawy poprzez DHL, ale tym razem Allegro razem z DHL przekroczyło wszystkie możliwe granice (Przesyłka AD00UJ1ZQ5)

Przez nieuwagę kupiłem produkt z opcją dostawy Allegro DHL do paczkomatu 18 sierpnia 2025, miałem otrzymać przesyłkę na drugi dzień. Sprzedający wysłał przesyłkę w terminie, ale póśniej, sortownia, oddział, wydana do doręczenia i tak w kółko. Do kuriera nie można zadzwonić bo braku numeru przesyłki dhl, założyłem w końcu dyskusję ze sprzedajjącym i dzisiaj (po tygodniu) dostałem informację, że przesyłka zostanie doręczona.

Po otrzymaniu maila z informacją o rozwiązaniu sprawy i prośbie o zamknięcie dyskusji zauważyłem że przesyłka została dostarczona, tylko że ja jej nie odebrałem. TO JUŻ KOMPLETNA PORAŻKA !!!

Produkt miał być na prezent - musiałem kupić nowy. I jeszcze fałszywy komunikat o odbiorze, brak możliwości zgłoszenia reklamacji - ktoś wymyślił chory system, życze powodzenia 

Zastanawiam się tylko komu zgłosić problem i roszczenie, bo z całą pewnością będę robił zakupy w innym sposób

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Moreandmore cyt,, Miałem już kilka razy problemy z terminem dostawy poprzez DHL,, ....więc powiedz nam co Cię skłoniło do ponownego wyboru tego przewoźnika ?

oznacz moderatorów

Moreandmore
#8 Zapaleniec#

Prawdopodobnie nie zmieniłem sposobu dostawy rekomendowanego przez Allegro, wcześniej miałem zwykle Inpost i wybrany paczkomat - zwykle wybierał się już automatycznie, i chyba allegro coś namieszało - pewnie przez spór z Inpostem, niech obie szkodzą dalej - widze że niezadowolonych jest dużo więcej

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Moreandmore trzeba uważać  ,allegro zmienia formę dostawy , ostatnio widzę ,że często na DHL ...kijowy ten przewoźnik .

oznacz moderatorów

Moreandmore
#8 Zapaleniec#

To może skoro Allegro tak przekombinowało, to może pomoże w tej sprawie, bo na razie cisza a sprawa wygląda na poważną.

Proszę Allegro o pomoc !!!

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Moreandmore Poprosiłam o interwencję. Wkrótce otrzymasz od nas wiadomość mejlową w tej sprawie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Moreandmore
#8 Zapaleniec#

Właśnie otrzymałem informację od sprzedającego że towar wrócił do ich jako zwrot - nikt nie wie dlaczego, a patrząc na historię przesyłki to wygląda to naprawdę nieprofesjonalnie, proszę o rozważenie zmiany firmy kurierskiej, a z cała pewnością nie narzucanie swoich sposobów dostawy - niezależnie od tego że robicie ogromny kłopot wielu kupującym (a przeglądając fora również sprzedającym), to trochę to wygląda na ograniczanie konkurencji

oznacz moderatorów

4Kitchen
#10 Popularyzator#

oznacz moderatorów

4Kitchen
#10 Popularyzator#

jak to co --- PAPUGA ! :-))))) 
(z reklamy Hepaslimin oczywiście) 

oznacz moderatorów