anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro zmieniło mi paczkomat odbiorczy bez mojej wiedzy?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Rabenka72
#4 Eksplorator#

Witam

Miałam przy zakupach zaznaczony paczkomat inpost, a bez mojej wiedzy wysłano do paczkomatu Allegro One. I to dwie ostatnie przesyłki tak do mnie zostały wysłane.

Adres się zgadza ale paczkomat nie.

oznacz moderatorów
53 ODPOWIEDZI 53
Peacei
#7 Wielbiciel#

Dokładnie. Pomimo wszystko ja wciąż będę twierdził, że błędu nie popełniłem, bo maila potwierdzającego otrzymałem już po opłaceniu. Złożenie zamówienia 18:33. U góry w prawym rogu widac datę i godzinę maila, czyli 18:35. Już po opłaceniu. Potwierdzenie nadania na Paczkomat InPost. 4.png

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@gdvorek czekamy na wyjaśnienia, bo dziś znowu o mało nie zamówiłem do Orlena bo mi podmieniliście, zaczyna być to irytujące 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@kostas11  to bardzo skomplikowana sprawa, więc zebranie odpowiedniego zespołu chwile potrwa😉

oznacz moderatorów
Peacei
#7 Wielbiciel#

Przepraszam najmocniej. Czy mamy już odpowiedź dlaczego po złożeniu zamówienia na Paczkomat InPost i otrzymaniu mailowego potwierdzenia, że paczka zostanie wysłana na Paczkomat InPost pomimo wszystko została wysłana na Allegro One Box do Paczkomatu po drugiej stronie dzielnicy, do którego mieliśmy zdecydowanie dalej? Zmiana ta została wdrożona bez mojej woli. Na dodatek otrzymałem maila od Allegro i tu cytuje: "Zachęcam do odbioru przesyłki, w przeciwnym razie sprzedający może obciążyć kupującego jedynie kosztami odesłania towaru, czyli kosztami zwrotu przesyłki. W przypadku braku odbioru paczki, kupujący jest zobowiązany jedynie do pokrycia kosztów związanych z powrotem paczki do sprzedającego oraz ewentualnej ponownej wysyłki". Brzmi jak pouczenie, żeby nie powiedzieć groźba obciążenia mnie kosztami w momencie gdy to nie była moja wina. Różnie bywa, niektórzy mają problemy z mobilnością, brak auta, choroby, niepełnosprawność. Bardzo nie podoba mi się, że został zmieniony mój adres i sposób dostawy. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Peacei to nie groźba, zgodnie z prawem towar jest Twój, jak wróci do sprzedawcy ( tu trochę kłamią w tej wiadomości ) sprzedawca może żądać odebrania towaru, pokrycia kosztów wysyłki i powrotu, lub zacząć naliczać za magazynowanie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Peacei
#7 Wielbiciel#

Rozumiem. Towar odebrany. Sprzedawca oceniony na maxa.

Pretensje mam tylko do Allegro. Bo maila potwierdzającego otrzymałem tylko jednego: na InPost. Podczas opłacenia zamówenia już takowego maila z potwierdzeniem na Allegro One Box nie otrzymałem. Dowiedziałem się tego tylko po kliknięciu "Przejdź do Szczegółów zakupu".

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Peacei @kostas11 rozumiem to i rzeczywiście powinniśmy pochylić się nad tym. Przekazałem wszystkie uwagi do odpowiedniego zespołu.

@Peacei przepraszam - mam nadzieje, że ponownie taka sytuacja nie będzie miała miejsca.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

rozumiem to i rzeczywiście powinniśmy pochylić się nad tym. Przekazałem wszystkie uwagi do odpowiedniego zespołu.

przepraszam - mam nadzieje, że ponownie taka sytuacja nie będzie miała miejsca.

Zrazicie i wkurzacie tym kupujących, sam co wchodzę w apkę boję się robić zakupy, sprawdzanie czy czegoś nie podmieniliście zajmuje czas i irytuje 😞

IMG_2652.jpg

To samo z kurierem, nie mogę wybrać, mam nadzieję że nie zrobicie tego samego z punktami bo stracicie wielu klientów i sprzedawców, sam już nic nie zamawiam u Was kurierem, ostatni raz jak potrzebowałem bo na innym portalu nie było musiałem kupić za pobraniem co by wybrać se kuriera który w normalnych godzinach przyjeżdża do firmy 😞 @gdvorek Zerknij na moje konto kiedy ja ostatnio brałem kuriera ( chyba był to grudzień ) całą resztę kartony, taśmy inne większe produkty kupuje u konkurencji od tych samych sprzedawców i mają ciut taniej bo mam tam InPosta za darmo od 79 zł co przy odbiorze paczek przy okazji przywozi mi dostawy 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Peacei
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo. Życze wszystkim miłego dnia. 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Teoretycznie możesz kliknąć zwrot i zamówić jeszcze raz z inpostem. Tyle, ze to one. Opóźnienia to norma. I było dość sporo postów gdzie podawali status zwrotów jako dostarczony, a prawda była taka, ze sobie jeździły na samochodzie kuriera. Zresztą z normalnymi paczkami też tak robią. Do tego jest sporo, uszkodzeń, zaginięć itp. Więc Twoja decyzja czy warto ryzykować czy lepiej odebrać. 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@gdvorek zobacz czy autor nie zrobił dwóch zamówień bo są 2 min. różnicy za zrzutach, pewnie pierwsze do paczkomatu a w drugim mu podmieniliście w koszyku na One BOX i tak klepnął 😄

ps. mnie to irytuje już 3 razy bym się naciął na zmianę 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Peacei
#7 Wielbiciel#

3.png

oznacz moderatorów
Peacei
#7 Wielbiciel#

Rozumiem ze wszyscy skupiacie sie na dwoch minutach roznicy. Tak jak napisal @komis-bell roznica jest pomiedzy zlozeniem zamowienia a jego oplaceniam. To wciaz to samo zamowienie. Na jednym ze screenshotow zaznaczylem na zielono ta sama date: 20 kwietnia 18:33. Jest to data zlozenia zamowienia. W obu miejscach jest ta sama data, na mailu z potwierdzeniem i w szczegolach zamowienia. Natomiast @kostas11 @KOGIEL_T porownujecie czas zamowienia z czasem oplacenia. 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Oj tam szukacie dziury w całym. Tak bardzo ukrywają te paczkomaty, że im się ciut przesadziło. Spoko-po zgłoszeniu ogarną, następnym razem nie będzie inposta do wyboru. Cuda tylko na Allegro, tylko czemu zawsze tylko z korzyścią dla portalu...? Co z tego, ze po drodze paru sprzedawców zarobi nega, bo niedobrzy zmienili dostawę...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów