Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Miałam przy zakupach zaznaczony paczkomat inpost, a bez mojej wiedzy wysłano do paczkomatu Allegro One. I to dwie ostatnie przesyłki tak do mnie zostały wysłane.
Adres się zgadza ale paczkomat nie.
to nie tak ,allegro Ci podpowiedziało , a Ty zatwierdziłeś opłacając transakcję , przed finalizacją Masz możliwość zmienić formę dostawy
Zawsze płaciłam bez sprawdzania, bo mam na stałe swój paczkomat zaznaczony, poprzednie przesyłki miesiąc temu ok, tylko te dwie ostatnie...
@Rabenka72 teraz będziesz musiała kilka razy zmienić , aż system zaskoczy ,że jednak wolisz Inpost .
@Rabenka72 Allegro samo nie zmienia. Taki punkt odbioru wybrałaś przy zakupach.
Allegro jedynie automatycznie sugeruje swoje automaty, a Ty nie sprawdziłaś, co jest zaznaczone i wybrałaś Allegro One, zamiast Paczkomatu.
Oczywiście, że zmienia jak chce. Ostatnio gmerają w punktach odbioru... Nie dawno miałam zagwostkę czyli u sprzedawcy wybrałam odbiór w punkcie poczty (bo duża paczka z ciuchami pewnie foliopak, nie chciałam paczkomatu ryzykować). 3 dni później robiłam u niego ponowne zamówienie, punktu poczty nie było do wyboru, znowu duża paczka to poszło losowym kurierem. Następnego dnia zaglądam w oferty - punkt poczty był do wyboru. Pytam na forum o co chodzi -"pewnie sprzedawca wyłączył, bo duże koszty poczty". Dziwne mi się to widziało skoro następnego dnia miał ale ok. Tydzień później postanowiłam jeszcze cos zamówić ale tym razem tylko 2 rzeczy. Wchodzę w wybór i z automatu był ten punkt poczty ustawiony, zmieniłam na paczkomat. I teraz ciekawostka gdy ustawiłam paczkomat to punkt poczty całkowicie zniknął z opcji do wyboru... To jest jeden wielki cyrk... Nie ma już możliwości dowolnego wyboru punktów. Pewnie niedługo machną losowe jak przy kurierach...
@AnnaG-Antyki Nie da się zmienić WYBRANEGO punktu odbioru dla zamówienia opłaconego, na punkt innej firmy kurierskiej. Może zmieniać się jedynie widoczność punktów PRZED opłaceniem zamówienia. Czy to z wyboru sprzedającego, czy z innych powodów, to już inna sprawa.
Nie mówię, że zmienili po zakupie. Zmieniają punkty przy płatności. ludzie są przyzwyczajeni, że zawsze wskakuje ten sam, a teraz ups mina... Baaa nawet zmieniają w trakcie wybierania jak z moim ostatnim przykładem. Wchodzę jest punkt poczty, zmieniam na inpost i już nie mam powrotu do poczty. Było i znikło w 3 sekundy...
Tak robią, i to teraz zaczęli bez żadnej informacji, poprzednio wszystko było w porządku.
Wybrałam ten co zawsze, jestem tego pewna.
@Rabenka72 Nie da się zmienić firmy doręczającej paczkę. Allegro One nie dostarczy paczki nadanej InPostem.
Nie wybrałam Allegro One.
To znaczy , że Allegro One dziala charytatywnie. Zapłaciłaś InPostowi a paczkę dostarczył Allegro One.
nie wnikam, kto komu płaci chcę otrzymywać tak, jak wybieram, kwota była skreślona bo mam SMART i była taka sama jak zawsze tj. InPost czyli to był In Post ale jakimś cudem zmienili na paczkomat Allegro, a ja napisałam do InPostu że mi ich aplikacja nie działa, bo nie było statusu paczek... cyrk
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Może ktoś wytłumaczy?
@Rabenka72 Sprawdziłam Twoje dwa ostatnie zamówienia i widzę, że przy obu masz zaznaczony jako meotdę dostawy - Allegro One Box. Oznacza to, że podczas składania zamówienia, był wybrany nasz Automat Paczkowy i taką też informację znajdziesz w zakładce Moje zakupy (po przejściu do szczegółów zamówienia) oraz w mailu potwierdzającym zakup.
Nie ingerujemy w zamówienia klientów oraz nie mamy technicznej możliwości zmiany metody dostawy dla już złożonego zamówienia. Zachęcam, aby podczas składania zamówienia, zwrócić uwagę na to jaka jest wybrana metoda dostawy przed jego opłaceniem.
Dodam również, że nie ma możliwości zapisania na swoim koncie Allegro, jednego ulubionego punktu/paczkomatu/automatu dla dostaw.