anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto ponosi odpowiedzialność za brak wysyłki Allegro One?

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ To już kolejny raz kiedy zamawiam przez Allegro One i paczka nie zostaje terminowo dostarczona. Kupujący twierdzą, że Allegro nie odebrało paczek, Allegro twierdzi, że Kupujący nie nadał paczki. Śmiech na sali

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

mdrogeria
#21 Demiurg#

,,To już kolejny raz kiedy zamawiam przez Allegro One i paczka nie zostaje terminowo dostarczona. ,, nawet dziecko jak się oparzy to drugi raz nie dotknie , poczytaj to -https://www.globkurier.pl/opinie-allegro-one 

oznacz moderatorów

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

to nie jest odpowiedz na moje pytanie.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

W teorii Allegro i przewoźnik realizujący zamówienie (DPD) w praktyce obrywa zawsze sprzedający.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów." ~Albert Einstein

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Ewalidiab  jeśli chodzi o zamówienie nr 2fb14280-1d2b-11ef-bdd2-ed42c2992df4 to według statusu przesyłka nie została nadana.
(edytowano) 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

według statusu oraz być może?
Wystawiłam sprzedawcy opinie. Chce wiedzieć kto zawinił.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Ewalidiab przesyłka nr A000OOGGQ5 została dzisiaj o 8:32 zarejestrowana przez sprzedającego, jeszcze jej nie nadał. Z tego co widzę to, w dyskusji odpisał, że zrobi to dzisiaj, wówczas status paczki zostanie zaktualizowany. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

Wczoraj też była inna paczka zarejestrowana rano, a jakoś kurier po nią nie przyjechał!

oznacz moderatorów

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

Dostałam dziś info od sprzedawcy, że o dziwo!!!! dziś też nie zostanie wysłana!

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Patrzysz na czas deklarowany przez sprzedawcę czy czas "wyliczony" z algorytmu Allegro? Bo to dwie różnie historie

oznacz moderatorów

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

było napisane w ofercie, ze dostawa jutro. Dlatego to wybrałam

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

No to jest to czas "Wyliczony" przez allegro, pytanie jaki jest deklarowany czas wysyłki przez sprzedającego? podaj numer oferty

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@NipponShorty przy obecnych możliwościach ustawień nie ma to najmniejszego znaczenia , sprzedawca powinien wiedzieć kiedy wysłać żeby sprostać prezentowanemu czasowi dostarczenia .

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@la_nika jeśli się mylę to mnie popraw .... przesyłka nadana w automacie lub w punkcie zmienia widoczny status dla klienta na ,, nadana ,, dopiero podjęta przez kuriera zmienia w historii na ,, w drodze ,,

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria tak, masz rację. 
Sprzedający nie nadał tej przesyłki. Gdyby to zrobił status zmieniłby się na "nadana", poprawiłam moją wcześniejszą wypowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

Sprzedawca zamówił kuriera Allegro aby od niego odebrał. I to Allegro nie odebrało paczki!

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Ewalidiab tak , to się dzieje , brak odbiorów dotyka szczególnie sprzedawców z małych miejscowości , gdzie nie ma automatów i punktów nadań One  i muszą liczyć tylko na podjazdy , a to często zawodzi . Zamówienie podjazdu nie zmienia statusu przesyłki .

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

To nic nie zmienia. Małe miejscowości jeśli nadają w automacie to i tak kicha bo po re paczki też musi ktoś przyjechać. A nie przyjeżdżają 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria u mnie przesyłki nadane w Punkcie czy Boxie są odbierane ... kiedyś tam więc reguły nie ma. 

oznacz moderatorów

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_   Czy nie widzicie problemu????

oznacz moderatorów