anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto ponosi odpowiedzialność za brak wysyłki Allegro One?

Ewalidiab
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ To już kolejny raz kiedy zamawiam przez Allegro One i paczka nie zostaje terminowo dostarczona. Kupujący twierdzą, że Allegro nie odebrało paczek, Allegro twierdzi, że Kupujący nie nadał paczki. Śmiech na sali

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Ewalidiab Jakiego problemu? Oto negatywny komentarz związany z NORMALNYM KILKU DNIOWYM opóźnieniem przesyłki allegro one. 

"Problemy z wysyłką, sprzedawca twierdził że wysłał przesyłkę i to wina allegro że jej nie otrzymałem w terminie, Allegro odpowiedziało że sprzedawca jest odpowiedzialny za przesyłkę do momentu dostarczenia" 

To jedyny przewoźnik który na pytanie odbiorcy co z jego przesyłką odpowiada, że to nadawca odpowiada za wszystko 😉 Gdzie tu jakiś problem dla allegro? 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek taką ocenę wykluczają bez najmniejszego problemu .

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria no jednak nie usuwają, jak znajdę gdzieś odpowiedź allegro w tej sprawie to wrzucę cytat. natomiast znalazłem cytat odnośnie wykluczenia tej przesyłki ze statystyk (znaczy kilku przesyłek które kilka dni leżały w automacie) 

"Otrzymałam informację, że wskazane zamówienia nie zostaną wykluczone z Jakości Sprzedaż, ponieważ nie stanowią nawet 1% wszystkich zamówień z ostatnich 30 dni i nie mają wpływu na wskaźniki. " 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale mogą i maja wpływ na komentarze.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek mnie wykluczyli wszystko co nawaliło łone choć nie miało znaczącego wpływu na jakość

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Monika__L @sl-aw-ek nie w tym rzecz , nadając w punkcie lub automacie zmienia się status przesyłki , który klient widzi w szczegółach dostawy , po nadaniu w POP lub Box status zmienia się na ,,nadana ,, choć jeszcze kurie jej nie podjął natomiast zlecając podjazd nic się nie zmienia  ,w tym cały ambaras  ,że klient nie widząc nadania robi problem sprzedawcy choć ten czeka na kuriera 1,2,3... dni 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Tego nie wie nikt. Nie wszyscy sprzedawcy są święci ale allegro nie lepsze. Poczytaj przez parę dni posty to idę o zakład, że zobaczysz przynajmniej kilka od wkurzonych sprzedawców gdzie kurier przez kilka dni nie podjechał po paczki mimo ponawianych zleceń. A większość z nich już naprawdę dawno się na forum wykrzyczała i tylko najwytrwalsi pozostali... Allegro te problemy ma gdzieś i nadal swoją najmniej pewną metodę dostawy wciska jako najszybszą... Komentarz negatywny, szczególnie niezasłużony obecnie bardzo boli. Nie tylko jako sam komentarz ale to psuje statystyki, a one wpływają na wyświetlenia i sprzedaż... Także większość sprzedawców robi wszystko, żeby te statystyki mieć jak najlepsze i dlatego raczej skłaniałabym się do obwiniania kuriera... To przymusowa metoda dostawy, sprzedawcy nie chcieli jej używać dlatego allegro dało ją jako przymusową do smarta...

oznacz moderatorów