anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie odebrana paczka od ponad tygodnia

Agusia242
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

28.11.2023 włożyłam zwrot butów do packzomatu allegro one box, do tej pory paczka nie ruszyła dalej, dzwonie pisze , odpowedz że dziś zostanie zabrana, I tak od kilku dni, a paczka dalej nie odebrana.  Chciałam napisać reklamację na allegro ale wyskakuje mi numer paczki podać, a ja mam kod zwtoru, i na to nie mogę wpisać reklamacji, nie wiem gdzie znaleźć numer , na allegro nie ma tylko kod, jak mogę odzyskać swoje pieniążki, zależy mi na czasie są to buty primingi ,nie trafiony rozmiar i chciałabym odzyskać pieniądze, aby kupić inne, przewoznik poinformował telefonicznie w poniedziałek że paczka ruszy, mamy środę i nic się nie zmienia.

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

az1rael
#21 Demiurg#

@Agusia242 na przyszłość już wiesz jaki przewoźnik regularnie partaczy 1000 watków na forum

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Agusia242 Podaj proszę numer zamówienia, które odsyłałaś.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  kod do allegro one box 144 45A B5 przewoźnik A00087KY92 data i numer zwrotu 28.11.23 GJWL/2023

oznacz moderatorów

Allegro_One
Ekspert Allegro.pl

@Agusia242 Dzisiaj kurier powinien odebrać tę paczkę.

oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

Dziękuję czekam w takim razie

oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

podawałam niżej podaję jeszcze raz. Kod do skrzynki 144 45A B5 przewoźnik A00087KY92 data 28.11.2023 numer zwrotu GJWL/2023

oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

podawałam niżej podaję jeszcze raz. Kod do skrzynki 144 45A B5 przewoźnik A00087KY92 data 28.11.2023 numer zwrotu GJWL/2023 @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Agusia242   Była już tutaj informacja że te skrzynki marki Allegro pozamarzały i kurier nie potrafi ich otworzyć.  Poczekaj do wiosny może rozmarzną.

oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

Super, nie uśmiecha mi się czekać do wiosny, ale doczytałam, że skoro robiłam zwrot smart do sprzedawcy, oni mają podpisana umowę i powinny ingerować, bo zależy mi na odzyskaniu pieniążków.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Ale co doczytałaś i gdzie? W jakiś osób sprzedawca ma „ingerować”???

czego po nim oczekujesz? Że zrobi włam?

oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

Jaki włam, wyjaśni z firmą przewozową i allegro, już to zrobil dostałam informację od firmy gdzie zwrot miał trafić 

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@Agusia242 sprzedawca jest tylko użytkownikiem usługi Allegro Dostawy, tak jak i Ty.

Natomiast jeśli jest nieprawidłowość przy zwrocie za pośrednictwem Allegro Dostawy, to reklamować nieprawidłowość w Allegro ma Kupujący. Zgodnie z regulaminem Allegro, prawem pocztowym i zdrowym rozsądkiem.

oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

U mnie zrobil to Pan sprzedający, bo ja nie mogłam zgłosić reklamacji, nie miałam numeru nadania tylko numer zwrotu. Dostałam potwierdzenie od firmy i sprawa trafiła do działu logistycznego. A zgłaszałam e-mailem do allegro dostałam informację że w trakcie wyjaśniania i tak od kilku dni

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@Agusia242 ale Ty reklamacji usługi zwrotu dokonujesz do Allegro pod tym linkiem:

https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

Nie ma tam w formularzu nigdzie "numeru nadania", tylko i wyłącznie numer przesyłki, którym dysponujesz.

To tak na przyszłość, jak trafisz na mniej pomocnego sprzedawcę, byś nie była zdziwiona.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Agusia242 Sprzedający zgłosił i niech on odpowie bo przy zwrocie Smart Ty jako kupujacy nie jesteś stroną.

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@Agusia242 kłamcy podającego się za Lwa nie słuchaj.

https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-one-by-allegro-yPq4eMyKlso

Raz:

„Nadawca” – podmiot, który zawarł z Operatorem umowę o świadczenie Usługi; co do zasady Sprzedający w rozumieniu Regulaminu Allegro, z wyłączeniem sytuacji, w której Przesyłka jest zwracana przez Kupującego Sprzedającemu z wykorzystaniem Kodu Zwrotu Przesyłki w związku ze zwrotem Towaru, w której to Kupujący występuje jako Nadawca Przesyłki;

Dwa:

Przesyłki zwracane przez Kupującego Sprzedającemu na podstawie Kodu Zwrotu Przesyłki w związku ze zwrotem Towaru, traktowane są jako nowe nadanie, w związku z czym nadawane są z wykorzystaniem nowej Etykiety nadawczej lub Skróconej Etykiety.

Czyli nie połączone w żaden sposób z nadaniem paczki przez sprzedawcę, wbrew bredzeniom pracownika Allegro, na które powołuje się często Lew.

Trzy - https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/16

Reklamacje dotyczące sposobu realizowania przez Dostawcę Usługi Zwrotu Towaru składane są przez Kupującego bezpośrednio Spółce za pomocą formularza kontaktowego dostępnego pod adresem: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=2c798b65-a629-4d86-8fde-ab93de1c4166

Cztery - https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-reklamacji-i-zwrotu-towaru/allegro-one-reklamacja-prz...

oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

To tu muszę doczytać. Ale javtez juz reklamację przez allegro złożyłam że swojej strony, a firma że swojej, więc może coś ruszy

oznacz moderatorów

Agusia242
#7 Wielbiciel#

Dokladnie.

oznacz moderatorów