Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
28.11.2023 włożyłam zwrot butów do packzomatu allegro one box, do tej pory paczka nie ruszyła dalej, dzwonie pisze , odpowedz że dziś zostanie zabrana, I tak od kilku dni, a paczka dalej nie odebrana. Chciałam napisać reklamację na allegro ale wyskakuje mi numer paczki podać, a ja mam kod zwtoru, i na to nie mogę wpisać reklamacji, nie wiem gdzie znaleźć numer , na allegro nie ma tylko kod, jak mogę odzyskać swoje pieniążki, zależy mi na czasie są to buty primingi ,nie trafiony rozmiar i chciałabym odzyskać pieniądze, aby kupić inne, przewoznik poinformował telefonicznie w poniedziałek że paczka ruszy, mamy środę i nic się nie zmienia.
@Agusia242 na przyszłość już wiesz jaki przewoźnik regularnie partaczy 1000 watków na forum
@Agusia242 Podaj proszę numer zamówienia, które odsyłałaś.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ kod do allegro one box 144 45A B5 przewoźnik A00087KY92 data i numer zwrotu 28.11.23 GJWL/2023
@Agusia242 Dzisiaj kurier powinien odebrać tę paczkę.
Dziękuję czekam w takim razie
podawałam niżej podaję jeszcze raz. Kod do skrzynki 144 45A B5 przewoźnik A00087KY92 data 28.11.2023 numer zwrotu GJWL/2023
podawałam niżej podaję jeszcze raz. Kod do skrzynki 144 45A B5 przewoźnik A00087KY92 data 28.11.2023 numer zwrotu GJWL/2023 @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Agusia242 Była już tutaj informacja że te skrzynki marki Allegro pozamarzały i kurier nie potrafi ich otworzyć. Poczekaj do wiosny może rozmarzną.
Super, nie uśmiecha mi się czekać do wiosny, ale doczytałam, że skoro robiłam zwrot smart do sprzedawcy, oni mają podpisana umowę i powinny ingerować, bo zależy mi na odzyskaniu pieniążków.
Ale co doczytałaś i gdzie? W jakiś osób sprzedawca ma „ingerować”???
czego po nim oczekujesz? Że zrobi włam?
Jaki włam, wyjaśni z firmą przewozową i allegro, już to zrobil dostałam informację od firmy gdzie zwrot miał trafić
@Agusia242 sprzedawca jest tylko użytkownikiem usługi Allegro Dostawy, tak jak i Ty.
Natomiast jeśli jest nieprawidłowość przy zwrocie za pośrednictwem Allegro Dostawy, to reklamować nieprawidłowość w Allegro ma Kupujący. Zgodnie z regulaminem Allegro, prawem pocztowym i zdrowym rozsądkiem.
U mnie zrobil to Pan sprzedający, bo ja nie mogłam zgłosić reklamacji, nie miałam numeru nadania tylko numer zwrotu. Dostałam potwierdzenie od firmy i sprawa trafiła do działu logistycznego. A zgłaszałam e-mailem do allegro dostałam informację że w trakcie wyjaśniania i tak od kilku dni
@Agusia242 ale Ty reklamacji usługi zwrotu dokonujesz do Allegro pod tym linkiem:
https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
Nie ma tam w formularzu nigdzie "numeru nadania", tylko i wyłącznie numer przesyłki, którym dysponujesz.
To tak na przyszłość, jak trafisz na mniej pomocnego sprzedawcę, byś nie była zdziwiona.
@Agusia242 Sprzedający zgłosił i niech on odpowie bo przy zwrocie Smart Ty jako kupujacy nie jesteś stroną.
@Agusia242 kłamcy podającego się za Lwa nie słuchaj.
https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-one-by-allegro-yPq4eMyKlso
Raz:
„Nadawca” – podmiot, który zawarł z Operatorem umowę o świadczenie Usługi; co do zasady Sprzedający w rozumieniu Regulaminu Allegro, z wyłączeniem sytuacji, w której Przesyłka jest zwracana przez Kupującego Sprzedającemu z wykorzystaniem Kodu Zwrotu Przesyłki w związku ze zwrotem Towaru, w której to Kupujący występuje jako Nadawca Przesyłki;
Dwa:
Przesyłki zwracane przez Kupującego Sprzedającemu na podstawie Kodu Zwrotu Przesyłki w związku ze zwrotem Towaru, traktowane są jako nowe nadanie, w związku z czym nadawane są z wykorzystaniem nowej Etykiety nadawczej lub Skróconej Etykiety.
Czyli nie połączone w żaden sposób z nadaniem paczki przez sprzedawcę, wbrew bredzeniom pracownika Allegro, na które powołuje się często Lew.
Trzy - https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/16
Reklamacje dotyczące sposobu realizowania przez Dostawcę Usługi Zwrotu Towaru składane są przez Kupującego bezpośrednio Spółce za pomocą formularza kontaktowego dostępnego pod adresem: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=2c798b65-a629-4d86-8fde-ab93de1c4166
To tu muszę doczytać. Ale javtez juz reklamację przez allegro złożyłam że swojej strony, a firma że swojej, więc może coś ruszy
Dokladnie.