anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niedostarczenie przesyłki i jej zablokowanie przez Allegro One Box

Predinger
#8 Zapaleniec#

Status mojej przesyłki wygląda tak:

4 wrz 2023, 14:19
Przesyłka została przygotowana przez nadawcę

4 wrz 2023, 15:27
Kurier przekazał przesyłkę do magazynu

5 wrz 2023, 12:28
Przesyłka oczekuje na wyznaczenie punktu alternatywnego

7 wrz 2023, 11:07
Powtórne awizo

Jest czwarty dzień roboczy od wysyłki, a przesyłka dalej sobie wisi w próżni i nic się nie dzieje. Popsuty paczkomat nie powinien być problemem, dookoła jest kilka innych. Jednak wielkim problemem jest, bo kurier Allegro One nie może tej  paczki dostarczyć. Ktoś na poszukać alternatywnego punktu odbioru - w zasadzie nie wiadomo kto, ja na pewno tej możliwości nie mam . Ale za to z poziomu Allegro mam możliwość wyboru szufladki, z kórej wybiorę paczkę ! (ufff, co za ulga)

Wczoraj było jakies  awizo - nie wiadomo do kogo, po co i gdzie miałoby się tę awizowaną przesyłkę odesłać.  Dobijanie sie do Allegro od dwóch dni jak na razie nic nie daje. Poczekam i zobaczę, jak będzie dalsze czekanie (i `awiza` do nikąd), to być lepiej będzie to zgłosić do UOKiK, niz prosić sie o zwrot własnych pieniędzy.

W tematach `spolecznosci` mozna znalezc (temat) tematy dotyczace takiego problemu (z nieczynnym automatem) ....z października 2022. No comment, grunt to luz i beztroska. 

Nie pozostaje mi nic innego, jak serdecznie polecić usługe Allegro One Box osobom lubiącym niespodzianki i zaskoczenie. Ja (jednak) od tej pory będę jednak korzystać z usług innych przewoźników, bez względu na ewentualne koszty. Predinger
oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

Predinger
#8 Zapaleniec#

@w_kiwi   Dziękuję za pomoc i kontakt. Tak, kontaktowałam się z doradcą, do przewoźnika została wysłana prośba o zwrot paczki do nadawcy. Na razie będę czekać i w najbliższych dniach, mam nadzieję, sprawa się rozwiąże.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Predinger Oczywiście, daj znać, gdybyś jeszcze potrzebował pomocy. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Predinger
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Nie mogę doczekać się chwili gdy na allegro jedynym prawilnym dostawcą zostanie AllegroONE.

oznacz moderatorów

Predinger
#8 Zapaleniec#

Dla porządku warto odnotować, że po 7 dniach zmagań i korespondencji z trzema (co najmniej) pracownikami Allegro, w dniu dzisiejszym otrzymałam zwrot środków.  Jakby nie było jest to pozytyw, zaangażowanym dziękuję za pomoc. 😉

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Predinger chyba śmiech przez łzy, bo ilość czasu jaki trzeba było poświęcić, nerwów i poziom chałtury usługi jest wręcz epicka

oznacz moderatorów

Predinger
#8 Zapaleniec#

@az1rael   To nie była suma , przez którą można się rozpłakać. 😁  W trackingu nie było żadnej informacji o zwrocie, przesyłkę zwrócono więc w sposób tajny. 😋😎  Stan na dziś, bez zmian: 

4 wrz 2023, 14:19
Przesyłka została przygotowana przez nadawcę

4 wrz 2023, 15:27
Kurier przekazał przesyłkę do magazynu

5 wrz 2023, 12:28
Przesyłka oczekuje na wyznaczenie punktu alternatywnego

7 wrz 2023, 11:07
Powtórne awizo
oznacz moderatorów

Client:118293190
#7 Wielbiciel#

Co się dzieje z moimi 2 przesyłkami, bo cały czas jest status w drodze, a jedną od dwóch dni już jest opóźniona.

Numer przesyłek to:

A000EJJJI1

A000EMH4T9.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:118293190 to co zwykle z tymi przesyłkami , nie miałeś do wyboru przewoźnika z lepszą renomą ? .

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:118293190 Przesyłki zostały umieszczone w automacie docelowym i czekają na odbiór. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów