Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam pomoże ktoś odpowiedzieć na pytanie jeśli zamówiłem przemiot od osoby prywatnej i nie został jeszcze opłacony i nie był wysłany to zostało złożone tylko zamówienie to można od tego odstapic czy będzie trzeba przyjąć ta paczkę
@Client:42018596 Jak nie opłaciłeś, to jest niewielka szansa, że zostanie wysłane 🐭
@Client:42018596 jeśli zakup nie był opłacony, to nie było sprzedaży, napisz do sprzedającego, że rezygnujesz
@Client:42018596 Możesz zdefiniować co znaczy "zamówiłem przedmiot" ? Jeżeli to przedmiot typowy, fabryczny to nie będzie żadnych konsekwencji.
Ale jesli zamówiłeś przedmiot rękodzielniczy a może artystyczny i osoba ta poniosła straty z tytułu realizacji zamówienia to możesz spodziewać sie wezwania do zapłaty i w ostateczności wyroku sądowego z obowiązkiem zapłaty z kosztami sadowymi.
Może być drogo
Brednie piszesz.
Działam na allegro charytatywni i jest masa ludzi, którzy wygrywają aukcje i zero wpłaty.
Allegro nic z tym nie robi i ogólnie to ma gdzieś 🙂
Pozdrawiam
@PomocdlaDanielka Czasem warto dokładnie przeczytać, bo kolega pisze o czymś zupełnie innym
Dokładnie przeczytałem produkt - "rękodzieło", które również wystawiamy na aukcje charytatywne i również jeśli wygrany aukcji nie opłaca aukcji, allegro ma to gdzieś 🙂
@PomocdlaDanielka OK, ale Ty wystawiasz coś, co już masz. Tam raczej chodziło o przedmioty robione na zamówienie. W takim wypadku nie można bezkarnie odstąpić od umowy 😎
@PomocdlaDanielka Rozumiem że nie potrafisz, albo ci się nie chce wyegzekwować swoich praw, liczysz na to że Allegro zrobi wszystko za ciebie.
Czasami faktycznie upór się nie opłaca jeśli robisz coś dla idei, charytatywnie. Rozumiem i szanuję twoje podejście. Pozdrawiam wzajemnie 😁
ps. Rękodzielniczy miałem na myśli robiony specjalnie na zamówienie. Nie przywykłem że są osoby którym trzeba dokładnie tłumaczyć niczym ..... ech...
Zauważ, że OP napisała pisze o zakupie od osoby prywatnej. Od kiedy to w takim przypadku ma się prawo do odstąpienia od umowy?
@Client:42018596 W zasadzie tak, nie opłacisz i nie będzie zakupu, Powiadom o decyzji sprzedającego.