Dzień dobry 🙂 Towar który chcę kupić ma możliwość odbioru osobistego za 0 zł. z której chcę skorzystać. Jednak po włożeniu go do koszyka automatycznie dolicza się opłata za transport. Nie mogę tego zmienić, bo przy realizacji zakupu w zakładce "dostawa i płatność" nie ma opcji odbioru osobistego. Zaznaczę jeszcze raz - na aukcji sprzedającego taka możliwość jest. Co powinnam zrobić?
Powinna być opcja odbiór w siedzibie firmy czy coś takiego i tam zaznaczasz adres z którego jest to wysyłane jako punkt odbioru.
@klara-only Proszę, podaj numer oferty, o którą chodzi. Sprawdzę to.
A gdzie znajdę nr oferty?
Może podlinkuję
@klara-only dodaj produkt do koszyka. Następnie kliknij dostawa i płatność. W metodach dostawy [odbiór w punkcie] będzie dostępna metoda [odbiór w punkcie sprzedawcy]
Kliknij w tę metodę dostawy, a otworzymy Ci mapkę. Oddal widok mapki, aż pojawi się punkt sprzedawcy. Zaznacz ko, zatwierdź i dokończ zakup.
Rozumiem, niestety u mnie nie wyświetla się opcja odbioru osobistego u sprzedawcy. Mam tylko podane opcje z płatnym transportem. Żeby sprawdzić czy może coś zrobiłam źle, usunęłam produkt z koszyka i powtórzyłam proces zakupu. I znowu było to, co poprzednio. Naprawdę, niejednokrotnie kupowałam rzeczy z odbiorem osobistym i nigdy nie miałam takiej sytuacji...
Cześć, @klara-only. Czy możesz podesłać zrzut ekranu z formularza dostawy i płatności (z listą metod dostaw, które widzisz)?
Ok, dzięki 🙂 Teraz to zadziałało! Ale dlaczego nie wyświetla się ta opcja od razu w możliwościach dostawy / odbioru tylko trzeba jej szukać? Przyznam, że gdyby nie Wasza pomoc nigdy bym nie wpadła na proponowane rozwiązanie. Jeszcze raz dziękuję bardzo 🙂
@klara-only, poniżej listy z widocznymi punktami znajdziesz przycisk [Zobacz wszystkie na mapie] - skorzystaj z niego, a następnie w sekci [Pokaż punkty] kliknij w ''Odbiór osobisty u sprzedawcy''.
Po oddaleniu mapki zobaczysz punktu odbioru osobistego u sprzedawcy (Warszawa).
Jeśli go nie widzisz, to proszę, podeślij zrzutu ekranu z czynności, które wykonujesz krok po kroku.
@klara-only w formularzu płatności i dostawy musisz wyświetlić mapę i wpisać/znaleźć adres odbioru