Dzień dobry.
Już cztery przesyłki mam opóźnione. Trzy utknęły w oddziale w Zabrzu, dwie z nich znajdują się tam od ponad tygodnia. Czy ktoś może wie co się dzieje? Dziękuję.
@Darius_cz Proszę, podaj numery tych przesyłek.
A004I7QQ70 – od 13 maja w oddziale Zabrze
A004IJ4BY2 – od 13 maja w oddziale Zabrze
A004JTYFK4 – od 19 maja w oddziale Zabrze
@Darius_cz Dziękuję. Skonsultowałam sprawę i rzeczywiście w tym magazynie pojawiło się opóźnienie- za co przepraszamy. Paczki powinny dotrzeć do końca tygodnia 🙂
no właśnie "powinny" zakup w poniedziałek, termin dostawy na wtorek... Allegro wprowadza w błąd z terminami dostaw. Wiedzą że mają tam problem, mimo to nadal kierują paczki do Zabrza poprzez Allegro Kurier One i sami pozycjonują taką formę dostawy. Tyle lat kupując na Allegro u żadnego przewoźnika taka sytuacja nie miała miejsca. Nawet samemu nie można podjechać po paczkę i odebrać....
Dziękuję za odpowiedź, ubieram się w kolejny płaszcz cierpliwości.
Proszę o informację jakie kroki podejmuje Allegro w celu dostarczenia paczek z magazynu z Zabrza? Jak na taką firmę jak Allegro jest to sytuacja nie poważna co tam się dzieje.
Cześć, @Darius_cz @raf_1987 Najmocniej przepraszam za utrudnienia. Wyjaśniamy to z oddziałem. Wrócę do Was z odpowiedzią, gdy tylko ją dostanę.
Pani Mario, dziękuję za Pani troskę ale dalej nie mamy żadnych konkretów.
Już 5 przesyłek leży mi gdzieś w Zabrzu, niektóre od ponad tygodnia.
Czy mogę osobiście odebrać swoją własność? Mam pół godziny do Zabrza.
@Darius_cz Przykro mi, nie ma takiej możliwości. Otrzymaliśmy informację, że w oddziale pojawiły się problemy operacyjne i pracują nad szybkim przywróceniem wszystkiego do normy.
Te tzw. "problemy operacyjne" chyba nie są do rozwiązania przez Allegro. Jak to możliwe że firma z tak ogromnymi zasobami nie może sobie poradzić z przesyłkami? To są żarty z klientów....
Też mam opóźnione dwie przesyłki. Liczę na to że jeśli to wreszcie ruszy, to będzie nadrabiane przez dostawy jutro, czyli w sobotę.
Pani Mario, chciałbym uprzejmie zapytać, w jaki sposób Allegro planuje zadośćuczynić za tę bardzo irytującą sytuację związaną z brakiem możliwości odbioru przesyłki oraz przedłużającym się brakiem jej doręczenia.
Cała sytuacja jest dla mnie wyjątkowo kłopotliwa i liczę, że uda się zaproponować rozwiązanie adekwatne do zaistniałych problemów.
Cześć, @Darius_cz. Dopytuję o statusy przesyłek - dam znać, gdy dostanę odpowiedź z aktualizacją.
Konsultuję także kwestię rekompensaty. Rozumiem, że to ważna sprawa - nam również zależy na jak najszybszej dostawie przesyłek, bardzo przepraszam za utrudnienia.
Pani Mario, to chyba nie Pani powinna przepraszać za tę sytuację, tylko ktoś spośród tych setek osób na stanowiskach dyrektorskich, menedżerskich, „head of”, „senior lead” i innych korporacyjnych funkcjach, które odpowiadają za logistykę, operacje, jakość usług i doświadczenie klienta — całą tę rozbudowaną machinę zarządzania 🙂
Zastanawiam się tylko, czy ktokolwiek z nich w ogóle pochyla się teraz nad problemem klientów - zakładników magazynu w Zabrzu, czy może wszyscy są aktualnie zajęci kolejnym „wellness & leadership meeting”.
Bo z perspektywy klienta wygląda to już bardziej na kompromitację organizacyjną niż zwykłe opóźnienie przesyłki. Najgorsze jest chyba to, że mam wrażenie, iż na wyższych szczeblach problem ten nie budzi większego zainteresowania ani poczucia pilności. Pozdrawiam serdecznie.
Proszę o informację... Jak Allegro zamierza rozwiązać problem?
@raf_1987 @Darius_cz Oddział w Zabrzu wciąż pracuje nad jak najszybszym przeprocesowaniem zleceń i przekazaniem przesyłek do doręczenia.
Allegro wprowadziło klientów w błąd z terminem dostawy przy zakupie jak również po zakupie. Na Państwa infolinii cały czas jest komunikat że paczki zostaną doręczone do końca tygodnia...
Jedynym słowem najlepiej rozpocząć dyskusje i zrobić zwrot bo już chyba nikt się nie doczeka na paczki z magazynu, już samo Allegro nie wie czy te paczki są na magazynie czy nie.
Dzień dobry,
Mam ten sam problem od wtorku zgłaszam Allegro że przesyłki utknęły na magazynie w Zabrzu.
Allegro nic z tym nie robi tylko informuje że mają problemy z magazynem i że przesyłki zostaną dostarczone ale nie wiadomo kiedy. W sumie mam już mam 4 przesyłki. Ostatni raz zamawiam coś poprzez Allegro Kurier. To co teraz tam się dzieje to porażka. Nawet nie są w stanie powiedzieć kiedy będą dostarczone...
Proszę o aktualizację / status problemu.
Weekend się kończy, nic nie dojechało.
Przesyłki się nie ruszają z Zabrza.