anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnienie przesyłki Allegro One BOX

pawelecxxx
#7 Wielbiciel#

od 31.10 przesyłka Allegro One BOX ma status nadana - A0005UM025. Zależało mi na otrzymaniu zakupionego towaru do końca tygodnia i wydawało mi się, że 4 dni robocze spokojnie wystarczą, ale już tracę nadzieję na to, że paczka dojdzie jutro. I teraz jestem w kropce. Co się dzieje z przesyłką?  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

maxr01
#17 Koryfeusz#

Ano powiem Ci tak.

Przesyłka została nadana we wtorek.

Wszyscy przewoźnicy mają min. 2 dni robocze na dostawę towaru. Pomijając przypadki losowe - np. wystarczy, że TIR z towarem złapie "gumę" trzeba zmienić koło, auto ulegnie awarii w trasie, będzie miało wypadek,  spóźni się więc do kolejnej stacji przeładunkowej i przesyłka już będzie opóźniona o kolejny dzień. Przesyłek nie transportują "ekspresowe aniołki", jak to sobie większość kupujących wyobraża.

Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale w Polsce środa to był dzień świąteczny, nie liczony do dni roboczych, nawet te "aniołki transportowe" miały święto.

Więc te 2 dni robocze mijają dopiero jutro, w piątek. Dodatkowo musisz wziąć "poprawkę czasową"  na przesyłkę Allegro One - są wątki odnośnie tych przesyłek. Nie miałeś innej do wyboru?

Następna sprawa - jak komuś zależy na czasie - to jedzie się do sklepu i kupuje. Przy zakupach przez internet jest dosyć sporo sytuacji, które mogą spowodować opóźnienia.

Co zrobisz w sytuacji, gdy np. sprzedawca nagle wylądował w szpitalu lub zmarł? - Oczywiście, po nieotrzymaniu towaru i braku odpowiedzi wystawisz negatywa...

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

Allegro_One
Ekspert Allegro.pl

@pawelecxxx wyjaśniamy to i damy znać czy przesyłka dzisiaj dotrze do automatu paczkowego. 

oznacz moderatorów