Poczta Polska twierdzi że dostarczyła przesyłkę, ale to nie prawda bo nic nie dostarczyła, co teraz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dobry wieczór,
zamówiłam towar na Allegro, Poczta Polska twierdzi że dostarczyła, ale to nie jest prawda, jestem cały dzień w domu a domofon, dzwonek d.drzwi oraz mój telefon działają mi bez zarzutu Poczta PL niczego mi nie dostarczyła dziś. Co ciekawe, bo dosłownie każdy jeden kurier do mnie trafiał i trafia... ale Poczta Polska to chyba jakiś ewenement i chyba ...oszuści - bo nie dość że mi niczego nie dostarczyli to jeszcze odhaczyli se status że dostarczone, no ludzie...
Co teraz z tym zrobić z tym oszustwem? Skoro nie odebrałam do powinno wrócić do nadawcy, ale w statusie widzę, że paczka jest rzekomo odebrana, to kłamstwo i nie chce płacić za coś czego nie otrzymałam! Kupuję na Allegro niemal odkąd istniejecie i chyba wcześniej nigdy czegoś takiego nie spotkałam...
Bardzo proszę o pomoc:(
*screen z panelu allegro:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Helena_Troy napisz do sprzedawcy, złożyć reklamację, czekać na dowód odbioru 🙂
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Helena_Troy jeśli to mała przesyłka poszukaj w skrzynce , na Poczcie jeszcze obowiązują obostrzenia COVID- owe ,a jak duża to zgłoś problem sprzedawcy .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To koszulka t-shirt ale masz rację sprawdzę zaraz, nie spodziewałam się, że t-shirt można by próbować zmieścić do euro-skrzynki pocztowej...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jest?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Powiem tak: jesteś genialny, pognieciona, wepchnięta full-na-siłę ale jest, hahahha XD dzieki sprawa rozwiązana. Jako, że mnie wychowano by nie stosować wulgaryzmów... zbyt często, powstrzymam się od komentarza, ale Tobie LEW433 za pomoc dziękuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Chciałabym Twoją odpowiedź zaznaczyć jako właściwą odpowiedź ale mój tablet zaprotestował, zgłosiłam błąd i prośbę do administratora, dziękuję za pomoc, rozwiązałeś mój problem. Dziękuję.
![pecela pecela](https://spolecznosc.allegro.pl/html/assets/Jestem_Tu_Nowy.jpg)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Rozporządzenie wprowadzające obostrzenia Covid-owe już dawno nie obowiązuje. Poczta sama niczego nie wprowadza, to reguluje ustawa prawo pocztowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
pracownicy poczty często jak nie wyrabiają żeby im po premii nie poszło oznaczają wszystkie paczki w terminie jako dostarczone że niby odebrane etc a na następny dzień podrzucają więc bez paniki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
faktycznie zdarzają się takie sytuacji, mimo wszystko nigdy żadna przesyłka pocztowa mi nie zaginęła. Z drugiej strony mam zwroty od klientów inpost i kurier potrafi zostawić taką przesyłkę na dworze, rzuconą w krzaki, gdzieś w pobliżu wejścia 🙂
Dobra rada zaczyna się od milczenia