Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałam odebrać paczkę, ale niestety kurier zostawił ją w najwyższej skrytce i w dodatku głęboko. Nie udało mi się jej wyciągnąć, jestem za niska. Nie miałam kogo poprosić o pomoc, infolinia Nie odpowiada bo jest niedziela. Dziś mija termin odbioru paczki. Czy jest możliwość ponownego otwarcia skrytki tym samym kodem? Muszę poprosić kogoś o pójście że mną do paczkomatu.
Teraz to system widzi ja już jako pustą i niebawem ktoś dostanie ją do złożenia swojej przesyłki . Zależy na kogo trafi ( albo zgłosi że w jego skrytce jest paczka albo sobie ją przytuli a włoży swoją) .Kontaktuj się z dostawcą ,mają kamerki na paczkomatach .
@WataCukrowa88 jeśli skrytka została już raz otwarta, to system będzie traktował ją jako odebraną. W takiej sytuacji spróbuj proszę skontaktować się z nami poprzez ten formularz.
W przyszłości zachęcam, żeby zaznaczyć w aplikacji przy zamówieniu, że preferujesz odbiór paczki z dolnej skrytki. Możesz to zaznaczyć w zakładce Moje zakupy, następnie wybierz szczegóły zamówienia i będzie tu dostępna opcja "wybierz skrytkę". 😊