anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z terminowymi dostawami do Allegro One Box

DariuszSzaman
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

W dniu dzisiejszym powinienem otrzymać przesyłki do One Box'a, z jedną dostałem powiadomienie o opóźnieniu ( nie została odebrana przez kuriera pomimo nadania przez sprzedającego) a druga powinna trafić dzisiaj wg planu. Mamy godzinę 19:32 paczki dalej nie ma (i z tego co widzę to trafiła do jakiegoś magazynu)

Mam w drodze kolejne paczki do One box'a, obawiam się że wynikną kolejne opóźnienia co nie miało miejsca w przesyłkach do Paczkomatów Inpost. Ktoś może spotkał się z problemem braku otrzymywania paczek w planowanym terminie?  

Na obecną chwile zostałem zniesmaczony tą formą dostawy i nie będę z niej korzystał, bo zawiodłem się na kurierach dostarczających paczki do One Box'ów.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

malachata
#7 Wielbiciel#

A BOX to pogrom w statystykach wysyłek bo nikt tego nie kontroluje. prawie kazdy A box musisz zglaszac ze statystyk

oznacz moderatorów

DariuszSzaman
#7 Wielbiciel#

Nie rozumiem możesz wyjaśnić?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@DariuszSzaman wziął Cię za sprzedawcę, bo nam też stwarzają One Boxy problemy bo allegro rozlicza nas z wysyłki i czasu dostawy 😞

Tak to działa a raczej u Ciebie nie działa, pewnie Twoje przesyłki obsługuje One Kurier stąd te problemy 😞 ogólnie One Boxy obsługuje trzech kurierów losowo przydzielanych gdzie jako tako dochodzą paczki wożone przez UPS czy DPD to ten trzeci kurier należący do allegro działa z opóźnieniami 😞

Ktoś może spotkał się z problemem braku otrzymywania paczek w planowanym terminie?  

Poczytaj fora jest tego dużo 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@DariuszSzaman

Do trzech dni roboczych, taki termin doręczenia jest w regulaminie przewoźnika. A to co podaje Allegro nie ma nic wspólnego z tym co podaje przewoźnik. 

Pamiętaj że termin podawany przez Allegro nie uwzględnia ani terminu wysyłki zadeklarowanego przez sprzedawcę (wylicza go Allegro), ani terminu przewozu podanego przez przewoźnika. 

W ofercie podany masz najkrótszy możliwy termin doręczenia (nawet nie średni, tylko najkrótszy). 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@DariuszSzaman na stronie oferty wyświetlamy przewidywany czas dostawy przesyłki, wyliczony na podstawie dotychczasowych realizacji dla danej metody dostawy. Widzę, że wszystkie twoje przesyłki są obecnie w drodze, także proszę Cię o cierpliwość. Najpewniej jutro paczki zostaną doręczone. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów